Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Englannin faneilta törkeää toimintaa finaalitappion jälkeen – “Kuvottavaa!”

Marcus Rashford
AOP

Englanti kärsi kirvelevän tappion sunnutai-iltana EM-turnauksen finaalissa Italialle. Ottelun ratkaisu venyi lopulta rangaistuspotkukilpailuun asti, jossa Englannin viidestä laukojasta kolme epäonnistui.

Omissa rangaistuspotkuissaan epäonnistuivat Englannilta Bukayo Saka, Marcus Rashford sekä Jadon Sancho. Kolmikko on sunnuntain finaalin jälkeen saanut muun muassa sosiaalisessa mediassa osakseen Englannin faneilta rasistisia kommentteja.

Bukayo Saka joutui finaalissa kovaan paikkaan, sillä vasta 19-vuotias nuorukainen joutui laukomaan ottelun ratkaisevan rangaistuspotkun. Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma onnistui aavistamaan oikeaan nurkkaan ja torjui Sakan laukauksen, varmistaen Italialle mestaruuden.

Aivan jatko-ottelun lopussa sisään vaihdetut Rashford sekä Sancho joutuivat niin ikää kovaan paikkaan. Ensi kaudella Manchester Unitedissa yhdessä pelaava kaksikko on turnauksen aikana joutunut tyytymään lähinnä vaihtopenkin lämmittäjän rooliin.

Kaksikko joutuikin siis lähes kylmiltään vetämään rankkaria ja paine osoittautui liian suureksi. Rashford laukoi ensin oman laukauksensa niukasti maalin alakulmasta ohi ja Sanchon heikohkon laukauksen Donnarumma onnistui pysäyttämään.

Jalkapallofanaattisessa maassa kaikki fanit eivät osanneet tappiota hyväksyä, vaan siirsivät turhautumisensa sosiaalisen median puolelle. Muun muassa Sakan instagramiin on tulvinut rasistisia kommentteja heti tappion jälkeen.

Marcus Rashfordia kuvaava seinämaalaus Manchesterissa vandalisoitiin noin tunti ottelun päättymisen jälkeen ja Sancho on myös saanut, muun muassa intagram tilillään, rasistisia kommentteja osakseen.

Englannin jalkapalloliitto sekä maan pääministeri Boris Johnson ovat tuominneet kommentit jyrkästi. Muun muassa BBC Sport julkaisi FA:n sekä Johnsonin kommentit tilanteesta.

Fanien toimintaa ”vastenmielisiksi” kutsunut Johnson totesi, että ”tämä Englannin joukkue ansaitsee ylistystä, ei rasistisia loukkauksia”.

”He jotka ovat vastuussa tästä kuvottavasta käytöksestä, saisivat hävetä itseään.”

Englannin jalkapalloliitton edustaja sanoi liiton olevan ”tyrmistynyt online rasismista”. ”Emme voisi olla suorempia, kun sanon, ettei kukaan tällaista törkeää toimintaa harrastava henkilö ole tervetullut tukemaan joukuetta.”

Englannin jalkapalloliitto peräänkuulutti myös sosiaalisen median yritysten vastuuta rasisminvastaisessa taistelussa. ”Sosiaalisen median yritysten tulee ottaa vastuuta ja aloittaa toimet hyväksikäyttäjien estämiseksi. Tämän tyyppinen kuvottava hyväksikäyttö tulee saada estettyä heidän alustoillaan.”

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun englantilaisessa jalkapallossa rasismia on koettu. Monet Valioliigaseurat sekä -pelaajat boikotoivat muun muassa viime keväänä sosiaalista mediaa protestina rasismille siellä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021