MM-kisat 2022

Olivier Giroud ennätysten kirjoihin: Ranska aloitti MM-kisat tyylikkäällä voitolla

Olivier Giroud

Ranska aloitti MM-kisataipaleensa vakuuttavasti pöllyttämällä Australiaa selkein 4-1 numeroin. Kahdesti maalinteossa onnistunut Olivier Giroud nousi maansa kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi legendaarisen Thierry Henryn rinnalle.

Usean tähtipelaajan poissaolosta kärsivä Ranska kohtasi MM-kisojen avausottelussaan Australian. Peli käynnistyi Les Bleusin kannalta vähemmän mairittelevissa merkeissä, sillä pirteästi aloittanut Socceroos siirtyi johtoon 9. minuutin kohdalla Craig Goodwinin maalilla.

Australian hönkä kesti noin vartin verran, jonka jälkeen hallitseva maailmanmestari otti ohjat käsiinsä. Mainiolla pelipäällä ollut Adrien Rabiot puski Ranskan tasoituksen hieman ennen puolen tunnin täyttymistä.

Viisi minuuttia myöhemmin Rabiot pelasi avopaikan Olivier Giroudille, eikä AC Milanin kärki erehtynyt.

Kylian Mbappe nikkasi Didier Deschampsin suojatit kahden maalin karkumatkalle, kun pelikellossa oli 68 minuuttia.

Tästä ehti kulua vain pari minuuttia, ennen kuin pallo oli jälleen Australian verkossa. Giroud puski illlan toisensa Mbappen nappikeskityksestä.

Osuma nosti miehen Ranskan kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi Thierry Henryn rinnalle. Molemmilla on kasassa 51 osumaa. Giroudilla on mahdollisuus ottaa ennätys täysin omiin nimiinsä Ranskan seuraavassa ottelussa Tanskaa vastaan.