MM-kisat 2022

Saksalle jääkylmä suihku: Japani rankaisi viime hetkillä

Saksa - Japani

Japani järjesti melkoisen yllätyksen kaatamalla Saksan E-lohkon ottelussa. Hansi Flickin miehistö sai peliin hyvän alun ja johti vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0, mutta taipui lopussa Japanin iskettyä kaksi maalia.

Saksa lähti aktiivisella otteella liikkeelle Japania vastaan ja oli selkeästi aloitteellisempi kahdesta joukkueesta. Die Mannschaft siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla, kun Japanin maalivahti Shuichi Gonda rikkoi David Raumia rangaistuspotkun arvoisesti.

Manchester Cityn kapteeni İlkay Gündoğan astui vetäjän paikalle ja sijoitti pallon kylmän viileästi maalin keskelle Gondan aavistettua väärin. Kaikki näytti tässä kohtaa vielä hyvältä Saksan kannalta, eikä sillä ollut hädän päivää.

Kai Havertz laukoi pallon verkkoon vielä ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Japani oli aseeton ensimmäisellä jaksolla, eikä pystynyt juurikaan uhkaamaan Saksan johtoasemaa.

Gündoğan oli lähellä viedä maansa kahden maalin karkumatkalle noin tunnin pelin kohdalla, mutta miehen vihainen laukaus pysähtyi tolppaan. Valkopaidoilla oli tämänkin jälkeen useita hyviä tilanteita, mutta viimeistely ontui.

Japani alkoi heräillä pikkuhiljaa ottelun loppua kohden. Ritsu Doan laukoi irtopallosta pelin tasoihin 75. minuutilla.

Takuma Asano viimeisteli ottelun loppulukemat kahdeksan minuuttia myöhemmin kauniin yksilösuorituksensa jälkeen.

Saksalle siis jääkylmä suihku turnauksen avauspelistä. Japani otti yhden historiansa suurimmista voitoista.