Naisten MM-kisat 2023

Fiasko! – Saksa ulkona MM-turnauksen pudotuspeleistä

Etelä-Korea - Saksa

Etelä-Korea ja Saksa iskivät yhteen H-lohkon viimeisellä pelikierroksella. Ottelussa oli hurjat panokset, sillä kiharaisen lohkon tilanne jatkopaikkojen suhteen oli täysin auki.

Torstaina pelatulla H-lohkon päätöskierroksella riitti draamaa kerrakseen. Saksalla oli hurjat panokset ottelussaan Etelä-Koreaa vastaan, sillä lajin mahtimaa oli kompastunut edellisessä pelissään Kolumbialle.

Valkopaidat aloittivat kuitenkin todella hermostuneesti ja Etelä-Korea avasi maalihanat jo kuuden peliminuutin jälkeen. Saksan paitsioansa petti pahemman kerran ja Cho So-Hyun vei maansa johtoon näyttävällä viimeistelyllä.

Takaiskumaalin jälkeen Saksa sai pelistä paremmin otetta ja otti kenttätapahtumat haltuunsa. Alexandra Popp nostatti joukkueensa toiveita tuomalla Saksan tasoihin hieman ennen taukovihellystä.

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä Saksan ollessa aavistuksen hallitsevampi osapuoli. Marokko johti samaan aikaan pelattua otteluaan Kolumbiaa vastaan, joka tarkoitti, että neljässä pisteessä olleen Saksan oli haettava loppua kohden voittoa hinnalla millä hyvänsä. Etelä-Korea taisteli kuitenkin uhrautuvasti ja rikkoi vastustajansa pelinrakentelua parhaansa mukaan.

Loppuhetkillä Saksa loi valtavasti painetta, mutta parhaimmille tekopaikoille pääseminen tuotti edelleen tuskaa. Peli päättyi 1-1 lukemiin, jonka myötä lohkosta jatkoon etenevät Kolumbia ja Marokko.

Saksalle karmaiseva pettymys ja jäämistä alkulohkoon voidaan pitää todellisena rimanalituksena. Etelä-Korean saldoksi jäi kaksi tappiota ja yksi voitto, mutta päätöskierroksella irronnut kova päänahka antaa uskoa tulevaan.