Naisten MM-kisat 2023

Kolumbia jatkaa puolivälieriin tiukan taistelun jälkeen – Jamaikalle raju pettymys

Kolumbia - Jamaika

Kolumbia eteni puolivälieriiin kaadettuaan Jamaikan tasaisen väännön jälkeen. Pelin ainoasta maalista vastasi toisella puoliajalla osunut Catalina Usme.

Huimaa MM-turnausta pelaava Kolumbia sai jälleen aihetta juhlaan kaadettuaan Jamaikan tiistain ensimmäisessä neljännesvälieräottelussa. Peli lähti liikkeelle Kolumbian hallinnalla ja joukkue pyrki liikuttamaan Jamaikan tiivistä pakkaa parhaansa mukaan.

Tarkalla puolustuspelillä tiensä pudotuspeleihin selvittänyt Jamaika pelasi odotetulla kaavalla odottaen vastaiskun paikkoja. Kolumbia kävi avausjakson aikana muutamaan otteeseen lähellä maalintekoa, mutta tauolle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Heti toisen jakson alussa kuitenkin helähti, kun Jamaikan puolustukselle sattui merkkausvirhe. Catalina Usme oli unohtunut täysin vapaaksi rangaistusalueelle ja pääsi niittaamaan maansa johtoon Ana Guzmanin upeasta keskityksestä.

Jamaika heräsi tämän jälkeen taisteluun mukaan pystyen luomaan pari vaarallista tekopaikkaa. Drew Spence pääsi puskemaan avopaikasta, mutta hänen yrityksensä karkasi hieman Kolumbian maalin ohi.

Ottelun loppuhetkillä Kolumbia oli lähempänä maalintekoa, mutta maalikehikot pelastivat Jamaikan lisätakaiskuilta.

Kamppailu päättyi lopulta 1-0 lukemiin, joten Kolumbialle kultaakin kalliimpi voitto ja puolivälieräpaikka. Tiiviiseen puolustusblokkiin läpi turnauksen luottaneen Jamaikan kohtaloksi jää laukkujen pakkaaminen.