Naisten MM-kisat 2023

Puolustaja jatkoi maalitehtailuaan – Ruotsi välieriin Japanin kustannuksella!

Ruotsi kaatoi Japanin.

Perjantain toisessa puolivälieräottelussa kohtasivat kaksi huippuvireistä joukkuetta, kun Japani sai vastaansa Ruotsin. Uskomatonta turnausta pelannut Japani oli kenties vahvin jäljellä oleva mestariehdokas, mutta keltapaidat etenivät lopulta välieriin lukemin 2-1.

Ennakkoluulottomasti pelannut Ruotsi otti pallonhallinnan itselleen pelin ensimmäisellä puoliajalla. Keltapaidat pystyivät rakentelemaan pitkiä hyökkäyksiä syvälle Japanin puolustusalueelle, mutta tiivistä puolustusta oli todella vaikea murtaa.

Reilun puolen tunnin kohdalla kuitenkin helähti. Pallo jäi pyörimään Japanin rangaistusalueelle vapaapotkun jälkitilanteesta ja Amanda Ilestedt jatkoi maalitehtailuaan kiskaisemalla maansa johtoon. Osuma oli puolustajalle jo turnauksen neljäs.

Ruotsi jatkoi hallintaansa myös ottelun toisella puoliajalla Japanin näyttäessä suhteellisen aseettomalta. Filippa Angeldal vei maansa kahden maalin johtoon rangaistuspotkusta ja kaikki vaikutti sujuvan länsinaapurin suunnitelmien mukaan.

Japani teki tämän jälkeen muutamia vaihtoja, joiden avulla joukkue pääsi periin paremmin mukaan. Riko Ueki pääsi yrittämään kavennusta pilkulta, mutta hänen vetonsa kolahti poikkipuuhun.

Paine Ruotsin maalilla alkoi tämän jälkeen kasvaa ja joukkue välttyi ajoittain onnellakin takaiskuilta.

Japani tuli maalin päähän 87. minuutilla Honoka Hayashin osumalla, mutta Ruotsin johtoasema säilyi loppuun asti, joten länsinaapuri etenee turnauksen välierävaiheeseen komean taisteluvoiton jälkeen.