Eurooppa-liiga

Roma aloitti Eurooppa-liigaurakkansa voitolla – Piskuinen isäntäjoukkue antoi kovan vastuksen

AS Roma - Sheriff Tiraspol. Bryan Cristante (vas) ja Cristian Tovar.

Sheriff Tiraspol ja AS Roma kohtasivat Eurooppa-liigan G-lohkon ottelussa. Italialaiset olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta sitkeä isäntäjoukkue pystyi kuitenkin aiheuttamaan ikuisen kaupungin ylpeydelle runsaasti ongelmia.

AS Roma aloitti ottelun odotetulla tavalla halliten pelin virtausta. Kovia tuloksia kotikentällään viime vuosien aikana ottanut Sheriff Tiraspol oli ensimmäisten minuuttien ajan täysin telineissä italialaisten rummuttaessa hyökkäyksiään.

Ilman toimitsijakiellossa ollutta Jose Mourinhoa pelannut Roma hyödynsi tiloja laidoilla ja pystyi uhkaamaan muutamaan otteeseen isäntien maalia nopeilla syöttökombinaatioillaan.

Avausjakso näytti päättyävän maalittomana, mutta Leandro Paredes onnistui viime hetkillä viemään Giallorossin ansaittuun taukojohtoon.

Tiraspol piristyi huomattavasti tauon jälkeen ja nosti selkeästi riskitasoaan. Isännät saivat palkintonsa vajaan tunnin kohdalla, kun Roman puolustus ei onnistunut purussaan. Cristian Tovar reagoi ensimmäisenä ja latoi pallon Roma-vahti, Mile Svilarin selän taakse.

Roma heräsi takaiskumaalin jälkeen pienimuotoisesta horroksestaan ottaen jälleen pelin hallintaansa. Romelu Lukaku tälläsi joukkueensa uudelleen johtoon 65. minuutin kohdalla.

Lukakun maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi, vaikka molemmille joukkueille tarjoutui kelvollisia mahdollisuuksia. Roma nousee 2-1 voitollaan lohkon jaetulle kärkipaikalle yhdessä Slavia Prahan kanssa.