FA Cup

Hurjat maalikarkelot 45 minuuttiin! – Bournemouth jatkaa hurjassa vireessä

Dominic Solanke, AFC Bournemouth.

Loistavasti viime viikkoina pelannut Bournemouth varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa FA Cupin viidennellä kierroksella, kun se murjoi Mestaruussarjaa pelaavan Swansean 5-0.

Bournemouth pystyi jättämään viime viikonlopun Liverpool-myllytyksen taakseen ja löytämään jälleen oman vireensä, jolla se on futisfaneja viime viikkoina ihastuttanut.

Joukkue tarjosi faneilleen puolestaan omat maalikarkelot FA Cupin neljännellä kierroksella, kun se kaatoi Swansean 5-0.

Isännät tarvitsivat kotinurmellaan vain 14 minuuttia karatakseen ottelussa jo 3-0-johtoon Lloyd Kellyn, Alex Scottin ja Luis Sinisterran maaleilla.

Bournemouthin englantilaistähti David Brooks pelasi upean henkilökohtaisen ottelun. Mies syötti sekä Kellyn että Scottin osumat ottelun alussa ja kruunasi iltansa iskemällä itse isäntien neljännen 34 minuutin kohdalla.

– Yritän tehdä parhaani, kun saan minuutteja ja mahdollisuuksia, kentällä loistanut Brooks totesi pelin jälkeen.

– Meillä on loistava ryhmä pelaajia ja tänään oli yksi mahdollisuuksista saan näyttää, mitä olen kykenevä ja toivottavasti olen tehnyt sen.

Dominic Solanke viimeisteli loppulukemat 5-0 juuri ennen puoliaikaa. Toisella nelivitosella ei maaleja enää nähty.

– Se oli meille kamala ilta, Swansean manageri Luke Williams myönsi.

– Pelasimme erinomaista joukkuetta vastaan. Oli vaikeaa päästä heidän maalilleen. Toisella jaksolla yritimme vain minimoida vahingot, Williams jatkoi.