Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Uncategorized

La Liga – esittelyssä muutama sen kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista

La Ligan parhaat maalivahdit kautta aikojen
Pexels

Jalkapallon vannoutuneet fanittajat tuntevat jo varmasti Espanjan La Liga -jalkapalloliigan historian ja liigassa pelanneet tähdet. Muistatko kuitenkaan sen verkollista linnaketta suojelevia maalivahteja? Maalivahdit näyttelevät aina kentällä strategista roolia, sillä he ovat se linnoituksen viimeinen ratkaiseva puolustaja, jonka taakse pallon ei tule päästä. Myös EM vedonlyönti ottaa sen huomioon. La Liga on yksi maailman tunnetuimmista liigoista, joten luonnollisesti myös sen maalivahdit ovat kärkikaliiberia. Heidän torjuntansa ja maalin koskemattomuus ovat usein olleet pelin kohokohtia , etenkin kriittisillä pelin minuuteilla. Seuraavassa tutustumme muutamiin La Ligan historian loistavimmista maalivahdeista, joiden nimi on kirjattu futishistorian lehdille. Listamme on vain esimakua tämän legendaarisen liigan huimista maalivahdeista.

Ricardo Zamora

Zamora näytteli espanjalaisen jalkapallon alkuvuosina suurta roolia. Lempinimellä El Divino eli ”jumalainen” tunnettu Zamora pelasi Real Madridin ja Barcelonan joukkueissa vuodesta 1919 alkaen, aina 1930-luvulle. Hänen salamannopeat refleksinsä avittivat vuoden 1920 Olympiahopeaan, kahteen La Ligan ja Copa del Rey -voittoon ja samoin kolmeen Katalonian mestaruuteen. Tänään hänen nimeään kantava palkinto ojennetaan vuosittain La Ligan parhaalle maalivahdille. IFFHS on valinnut Zamoran 20- vuosisadan viidenneksi parhaaksi maalivahdiksi maailmanlaajuisesti ja neljänneksi Euroopassa. Urheilun lisäksi hänet tunnettiin suurena tupakan ja konjakin ystävänä, onpa hänet kerran pidätetty havannalaiset sikarien salakuljetuksestakin.

Iker Casillas

Tämä maalivahti on todistanut olevansa maailmanluokan pelaaja, siksi hänet on tituleerattu myös nimellä San Iker eli Pyhä Iker. Hän ja hänen joukkueensa ovat kahmineet monia arvotitteleitä, joista mainittakoon viisi IFFHS:n maailman parhaan maalivahdin palkintoa, viisi La Ligan ja kolme Mestarien liigan mestaruutta, ja kaksi Copa del Rey -cupia. Casillas aloitti uransa Real Madridin paidassa vuonna 1999 ja pelasi uransa aikana yli 1 000 UEFA:n Mestarien liigan ottelua. Tänään urheiluselostajana toimiva Casillas pitää edelleen nimissään Espanjan ja UEFA:n Mestarien liigan puhtaan maalin tilastoja!

Andoni Zubizarreta

Kuuteen La Ligan, kahteen Copa del Reyn ja yhteen Eurooppa-cupin mestaruuteen yltänyt Zubizarreta on lisäksi yksi jalkapallohistorian ainoista peräti neljään maailmancupiin osallistuneista pelaajista. La Ligassa hän pelasi niin Athletic Bilbaon, Barcelonan kuin Valencian riveissä, kauimmin Barcelonan. Zubizarreta on päässyt maineeseen myös siksi, että hänen maalinsa on pysynyt pyhän koskemattomana yli 200 huipputason kohtaamisessa. Uransa aikana hän pelasi yli 950 ammattitason ottelussa. Ensimmäisen maajoukkue-edustuksensa Zubizarreta pelasi muuten Suomea vastaan vuonna 1985, tuloksen kenties arvaatkin – luvut olivat 3–1 Espanjan hyväksi.

Victor  Valdés

Vuonna 1942 syntynyt Valdés on hänkin La Ligan maalivahtikuninkaallisten jalustalla. Yli 500 ottelussa verkkoa takanaan suojellut Valdés pelasi Espanjan vuotensa Barcelonan riveissä mutta on sittemmin pallotellut myös Englannissa ja Belgiassa. Voittopokaaleita hän on kerännyt 21 kansainvälisessä kilpailussa, sekä saavuttanut vuoden 2010 FIFA:n maailmancupin ja UEFA:n Eurocupin voiton reilut kymmenen vuotta sitten. Viimeisenä La Ligan vuotenaan Valdés piti joukkueensa maalin koskemattomana kaikissa kauden 38 ottelussa. Samaan on aiemmin yltänyt vain Zubizarreta. Nykyään hän toimii jalkapallovalmentajana ja jakaa oppejaan uudelle sukupolvelle.

Francisco Buyo

La Ligan historian tähtikaartiin lukeutuva Buyo varjeli maaliaan yli 542 liigaottelussa, Sevillan ja Real Madridin värejä puolustaen. Siten hän on kolmanneksi eniten La Ligan peleihin osallistunut maalivahti. Hänen maalitilastonsa on La Ligan toiseksi puhtain ja hän saavutti kuusi La Ligan, kaksi Copa del Reyn, neljä Espanjan supercupin ja yhden Eurocupin mestaruuden. Peliuransa jälkeen Buyo on jatkanut futishengessä, toimien jonkin aikaa urheiluanalyytikkona Al-Jazeeralle ja Espanjan tulevien tähtipelaajien valmentajana.

Siinä vain muutama ällistyttävä maalivahti, joka on vuosien saatossa pelannut La Ligassa. Listaa voisi jatkaa monella maineikkaalla nimellä, mutta heistä lisää toisella kertaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Uncategorized