Valioliiga

Valtava pettymys Anfieldillä – Tuhlailiko Liverpool itsensä ulos mestaruustaistosta?

Liverpool taipui Crystal Palacelle 0-1 Valioliigassa.

Liverpoolin haaveet Valioliigan mestaruudesta kokivat ison kolauksen, kun se taipui kotinurmellaan Crystal Palacelle 0-1.

Mestaruuksia on vaikea voittaa, jos palloa ei pistä verkkoon. Se on käynyt tällä viikolla tuskallisen selväksi Liverpoolille, joka kärsi samalla viikolla kaksi tappiota kotonaan: ensin Atalanta myllytti sen 0-3 Eurooppa-liigan neljännesvälierän ensimmäisessä osaottelussa ja tänään Crystal Palace tarjoili punaisille Valioliigan mestaruustaiston kannalta äärimmäisen kalliin 0-1 tappion.

Palace löi Anfieldillä ensitahdit ottelulle jo 14 minuutin pelin kohdalla, kun täysin vapaaksi maalin edustalle unohtunut Eberechi Eze pääsi viimeistelemään pallon varmasti verkkoon.

Vierasjoukkue Palace oli muutenkin ensimmäisellä jaksolla pirteämmän näköinen joukkue. Liverpool sortui helppoihin menetyksiin ja Palace hyödynsi ne hyvin.

Toisella jaksolla maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä ja taululla oltaisiin hyvin voitu nähdä huomattavasti suuremmatkin loppulukemat.

Erityisesti punaisten leirissä tehottomuuden täytyy kuitenkin kismittää erityisen kovasti – niin monta paikkaa Jürgen Kloppin miehistö jätti hyödyntämättä. Liverpoolin tuhlailusta huolimatta Palacelle täytyy antaa kaikki kunnia voitosta. Joukkue puolusti erityisesti toisella puoliajalla uhrautuvasti ja hellittämättä.

Kloppin miehistöllä riittää Palace-tappion jälkeen rutkasti mietittävää. Vielä viikon alussa se oli täysillä mukana taistelussa kolmesta mestaruudesta ja nyt tilanne näyttää todella vaikealta. Eurooppa-liigassa on toki vielä toinen osaottelu pelaamatta ja Valioliigaakin vielä reilusti pelaamatta.