Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Englanti ja Itävalta avasivat EM-kisansa historiallisilla voitoilla, Hollanti joutui tiukoille Ukrainan kanssa

Englanti
AOP

Englanti-Kroatia 1-0

Ottelu alkoi Kroatian hallinnalla, mutta Englanti pääsi peliin koko ajan paremmin mukaan puoliajan edetessä. Molempien peli oli todella tarkkaa ja riskejä kaihtavaa ja se näkyi selvästi myös tilastoissa. Joukkueet saivat yhteensä kuusi laukausta aikaan ja valtaosa peliajasta pallo pyörikin poissa parhaalta maalintekoalueelta. Puoliajan ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Kroatian yksi keltainen kortti.

Toisella puoliajalla tilanne näytti alkuun hyvin samanlaiselta kuin avauspuoliajallakin. Peli pyöri poissa vaara-alueilta ja vaikka laukausmäärät nousivatkin, ei niistä ottanut syntyäkseen mitään vaarallista. Tämä kuitenkin muuttui 57. minuutilla, kun Kalvin Phillips tarjoili upean pystysyötön Raheem Sterlingille ja britti pääsi huudattamaan kotiyleisöä.

Kroatia ei lannistunut, vaan jatkoi rauhallista pelinrakenteluaan ja yritti murtautua maalipaikoille. Se suoritti myös neljä pelaajavaihtoa tuodakseen uutta voimaa kentälle, mutta ne eivät tuottaneet haluttua tulosta. Englanti oli paikoin hätää kärsimässä kroaattien kanssa ja useat pikkuloukkaantumiset kuormittivat joukkuetta, mutta lopulta isäntien taistelu riitti kolmeen pisteeseen.

Englanti teki ottelussa historiaa, sillä kyseessä oli sen kaikkien aikojen avausvoitto EM-kisojen avausottelussaan. Aiemmin se oli epäonnistunut yhdeksään kertaan. Maa myös juoksutti sekä oman että EM-kisojen historian nuorimman arvokisapelaajan, kun 17-vuotias Jude Bellingham kirmasi kentälle 82. minuutilla.

Itävalta-Pohjois-Makedonia 3-1

Sunnuntain toisessa ottelussa nähtiin kisojen toinen EM-kisadebytantti, kun Pohjois-Makedia asteli ensi kertaa viheriölle. Pohjois-Makedonia kuuluu auttamatta Euroopan mittakaavassa pieniin jalkapallomaihin, mutta se selvitti tiensä Kansojen liigan kautta EM-kisoihin. Alkulohkossaan sille ei liikoja toivoja jaettu etukäteen.

Ottelu alkoi tasaisen vauhdikkaissa merkeissä. Kumpikin joukkue piti palloa ja sai luotua peliä, mutta huippuvaarallisia paikkoja ei nähty alussa. Tilanne muuttui nopeasti, kun Marcel Sabitzer keskitti rangaistusalueelle ja Stefan Lainer jatkoi pallon upeasti suoraan ilmasta sisään.

Pohjois-Makedonia ei luovuttanut, vaan tuli tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin Goran Pandevin maalilla. Itävalta sekoili tilanteessa pallon ensin purustaan oman linjansa selustaan ja loppuhuipennukseksi itävaltalaispuolustaja jyräsi vielä maalivahti Daniel Bachmannin päälle helpottaen Pandevin viimeistelyä. Osuma oli Pohjois-Makedonian EM-kisahistorian ensimmäinen.

Peli jatkui tasaisena avauspuoliajan loppuun ja pitkälle toiselle puoliajalle. Alkoi jo pikkuhiljaa näyttää siltä, että Pohjois-Makedonia voi hyvinkin saalistaa pisteen tai taistella jopa voitosta, mutta Itävallan taso oli lopulta liikaa. Ensin 78. minuutilla Michael Gregoritsch teki Itävallan toisen osuman ja 11 minuuttia myöhemmin Marko Arnautovic viimeisteli loppulukemat.

Pohjois-Makedonia-voitto oli Itävallalle sen EM-kisahistorian ensimmäinen voitto ja se nosti myös keskieurooppalaiset lohkokärkeen. Pohjois-Makedonia on sen sijaan jumbona. Itävalta kohtaa seuraavaksi Hollannin ja Pohjois-Makedonia Ukrainan.

Hollanti-Ukraina 3-2

Kisojen isäntämaa Hollanti lähti kohtuullisen selvänä ennakkosuosikkina Ukraina-otteluun. Tiedossa oli kuitenkin myös, että Ukrainakin on pystynyt horjuttamaan isompiaan monesti ja se näytti myös sunnuntaina kyntensä.

Ottelu alkoi Hollannin selvällä hallinnalla ja se vyörytti hyökkäyksiä ukrainalaismaalia kohti Memphis Depayn ja Frenkie de Jongin hääriessä pääkapellimestareina. Ukraina taisteli urhoollisesti ja muun muassa maalivahti Heorhi Buštšan sai venyä useaan otteeseen parhaimpaansa maalin estämiseksi. Ukrainan oma hyökkäyspelaaminen jäi todella vaisuksi.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua avauspuolikkaankin edestä. Hollanti meni 52. minuutilla johtoon, kun Georginio Wijnaldum tinttasi irtopallon maaliin. Lisää nähtiin vain seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Wout Weghorst huudatti kotiyleisöä aikuisten maajoukkueuransa avausmaalilla.

Jonkin aikaa ehti jo näyttää siltä, että Ukrainan eväät oli syöty ja Hollanti menee menojaan. Itäeurooppalaiset eivät olleet kuitenkaan luovuttaneet, vaan kirivät tasoihin kahdella upealla maalilla, jotka viimeistelivät Andri Jarmolenko ja Roman Jaremtšuk.

Viimeisen sanan sai kuitenkin Hollanti. Vain kuusi minuuttia tasoitusmaalista, viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, Denzel Dumfries puski kauniisti hollantilaisten voittomaalin, johon Ukraina ei enää pystynyt vastaamaan. Voitollaan Hollanti asettui lohkokakkoseksi Itävallan kantaan, kun taas Ukraina on kolmas.

Seuraavaksi Hollanti saa vastaansa Itävallan ja Ukraina Pohjois-Makedonian.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021