Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Public Health England: EM-kisojen välierä ja finaali olivat merkittäviä korona-linkoja

Englanti fanit EURO 2021
AOP

Englannin kansanterveyslaitos Public Health England julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan jalkapallon EM-kisojen Lontoon Wembleyllä pelatut EM-välierä ja -finaali olivat koronan suhteen todellisia riskipaikkoja.

Jalkapallon EM-kisojen Englanti-Tanska-välierä 7.7. ja Italia-Englanti-finaali 11.7. olivat kansallisesti merkittäviä tapahtumia Englannissa. Ne järjestettiin aikana, jolloin ihmisiä oli enemmän taas liikkeellä, ja ne houkuttelivat Wembley-stadionia ympäröivälle alueelle huomattavan määrän liputtomia henkilöitä, mikä todennäköisesti osaltaan lisäsi korona-tartuntoja näiden tapahtumien ympärillä.

Asiaan liittyvät Public Health Englandin PHE:n NHS-testi- ja Trace-tiedot osoittavat, että 2295 stadionilla tai sen ympäristössä ollutta henkilöä olivat todennäköisesti olleet tartuttavia tapahtuman aikaan, ja lisäksi 3404 ihmistä stadionilla ja sen ympäristössä saattoi saada tartunnan tapahtuman aikaan.

Public Health Englandin apulaisjohtaja, tohtori Jenifer Smith, kertoi tutkimuksen taustoista.

– Jalkapallon EM-kisat oli ainutlaatuinen tilaisuus, ja on epätodennäköistä, että näkisimme vastaavia vaikutuksia tuleviin tapahtumiin korona-tapauksien suhteen.

Yksityiskohdat ovat kylmääviä.

– Tiedot kuitenkin osoittavat, kuinka helposti virus voi levitä läheisessä kontaktissa, ja tämän pitäisi olla varoitus meille kaikille, kun yritämme palata varovaisesti normaaliin tilanteeseen. Kun osallistumme suuriin tapahtumiin, voimme kaikki tehdä toimenpiteitä riskin vähentämiseksi.

– Näitä ovat: molemmat rokotteen annokset mahdollisimman pian, kasvojen peittäminen suljetuissa tiloissa, kuten joukkoliikenteessä matkalla, ja jos tapaat ystäviä ennen tapahtumaa, harkitse sen tekemistä ulkona, jotta viruksen leviämisen vaara on pienempi.

Vanha viisaus pätee edelleen: edes lieväoireisena ei pitäisi lähteä yhtään mihinkään.

– Älä osallistu tapahtumiin, jos sinulla on oireita – sinun on eristäydyttävä ja tehtävä korona-testi mahdollisimman pian. Jos sinulla vahvistetaan olevan korona ja olet saanut molemmat rokoteannokset, vaikka sinun ei tarvitse eristäytyä, sinun on silti tehtävä PCR-testi ja rajoitettava kontakteja pitääksesi rakkaasi ja koko yhteisön turvassa.

Merkittävä määrä ihmisiä, jotka olivat Wembley-stadionin ulkopuolella EM-finaalin yhteydessä, ja stadionin valtauksen tapahtumat tekevät todennäköisesti vertailun muihin tapahtumiin harhaanjohtaviksi.

Kuten PHE-tutkimusasiakirjassa todetaan, vaikka nämä kisat ovat hyödylliset tiedotettaessa lähestymistavasta riskienhallintaan suurissa urheilutapahtumissa, niitä ei pidetä tavanomaisille urheilutapahtumille tyypillisinä, eikä niitä pitäisi käyttää vertailuna.

Englannin viimeisimpien EM-kisaottelujen päivinä PHE:n julkaisemat tiedot osoittavat, että tapauksia tapahtui myöhemmin piikkejä koko maassa. Tiedot osoittavat, että yksittäiset positiiviset testatut ilmoittivat osallistuneensa monenlaiseen toimintaan, mukaan lukien baareissa, pubeissa, muissa kotitalouksissa vierailuun ja syömiseen ulkona ottelupäivinä.

Nämä tiedot korostavat, että yleisön on oltava varovainen kaikissa olosuhteissa, olivatpa ne tapahtumassa, kodeissa, pubeissa tai baareissa.

Lähde: Public Health England

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021