Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Erotuomari Anthony Taylor muistelee EM-kisojen kauhunhetkiä – ”Tiesin heti, että jotain oli vialla”

Anthony Taylor
AOP

BBC:lle antamassaan haastattelussa erotuomari Anthony Taylor muistelee Suomen ja Tanskan välistä EM-ottelua, jossa Tanskan Christian Eriksen lyyhistyi kentälle. Kentällä koettiin traumaattisia hetkiä, kun Erikseniä elvytettiin pitkään. Taylor kertoi tienneensä välittömästi, että tanskalaisen tilanne oli vakava.

Valioliigassa tuomitsevan Taylorin ripeää toimintaa kiiteltiin Huuhkajien ja Tanskan välisen ottelun jälkeen paljon. Erotuomarin nopea toiminta tilanteessa saattoi nousta ratkaisevaan asemaan.

Taylor itse kehui Tanskan kapteenin Simon Kjaerin sekä Erikseniä hoitaneen lääkinnällisen tiimin toimintaa ja kuvaili heitä tilanteen ”todellisiksi sankareiksi”. Lääkinnällinen tiimi joutui elvyttämään Erikseniä kentällä useamman minuutin ajan ja Kjaer johti joukkuettaan sekä lohdutti muun muassa Eriksenin vaimoa vaikeassa tilanteessa.

BBC Sportille antamassaan haastattelussa Taylor muisteli noin seitsemän viikon takaisia tapahtumia. ”Tiesin heti, että jotain oli vialla. Christian oli tilanteessa aivan yksin.”

”Katsoin itseasiassa juuri suoraan häneen, kun hän lyyhistyi kentällä. Näin hänen kasvoistaan välittömästi, että jokin oli vialla. Se huoletti minua tilanteessa eniten.”

Taylor kertoi haastattelussa keskittyvänsä aina otteluissa pelaajien turvallisuuteen. ”Pelaajien turvallisuus on aina päälimmäisenä mielessäni. Se tarkoittaa, että oli pelaaja sitten loukkaantunut tai voi huonosti, tarvitsee hän lääkinnällistä apua. Se on kaikki mitä tein – kutsuin lääkintätiimin välittömästi kentälle.”

”Tilanteen todellisuus iski minulle vasta seuraavana päivänä. Tilanteessa keskityin vain, että Eriksen sai tarvitsemaansa hoitoa. Jalkapallo oli siinä tilanteessa täysin toissijainen asia. Loppujen lopuksi kyse on ihmisistä.”

”Välittömän tilanteen jälkeen minun piti varmistaa, että molempien joukkueiden pelaajat olivat kunnossa ja minun erotuomaritiimini oli kunnossa. Minun tehtäväni oli päättää, kuinka tilanteesta jatketaan. Pelataanko ottelu loppuun?”

”En ole keskustellut Eriksenin kanssa henkilökohtaisesti, mutta juttelin Tanskan maalivahdin Kasper Schmeichelin kanssa ennen kuin lähdimme stadionilta. Tanskan joukkue oli keskustellut Eriksenin kanssa ja keskustelimme pikaisesti hänen voinnistaan Schmeichelin kanssa.”

Eriksenin uran tulevaisuus on vielä kysymysmerkki ja moni on arvellut miehen uran olevan ohi. Eriksen on kuvattu kesän alussa jo julkisuudessa, mutta varmaa tietoa miehen uran tilanteesta ei vielä ole.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021