Seuraa meitä:

Muut

Ranskan tähdet rasismikohun keskellä – “Älkää tulko Japaniin enää ikinä”

Griezmann ja Dembele
AOP

Ranskan maajoukkueen tähdet Antoine Griezmann sekä Ousmane Dembélé ovat löytäneet itsensä yhtäkkiä rasismikohun keskeltä, kun vanha video miehistä lähti leviämään sosiaalisessa mediassa viikonloppuna.

Ranskan maajoukkueen ympärillä on pyörinyt paljon draamaa EM-kisojen aikaan ja erityisesti dramaattisen putoamisen jälkeen draamalta ei olla vältytty: maajoukkueen pelaajien äidit muun muassa syyttelivät toistensa poikia EM-kisoista putoamisesta ja supertähdet Kylian Mbappe sekä Olivier Giroud pitivät mykkäkoulua toisilleen.

Nyt draaman keskelle ovat joutuneet myös Griezmann sekä Dembélé. Sosiaalisessa mediassa lähti viikonloppuna kiertämään video, jolla kaksikon katsottiin pilkkaavan japanilaisten hotellityöntekijöiden ulkonäköä.

Video on mitä ilmeisemmin vuodelta 2019, mutta se on nyt vuotanut nettiin. Hotellihuoneessa miehet keskustelevat ranskaksi paikalla olleiden hotellityöntekijöiden ulkonäöstä halveksivaan sävyyn. Molemmat pelaajat ovat julkisesti pahoitelleet tapahtunutta, mutta fanit eivät ole anteeksipyynnöistä täysin vakuuttuneita.

Erityisesti Ousmane Dembélé on saanut sanomisistaan videolla paljon kritiikkiä osakseen. Ranskalainen julkaisi instagram-tilillään pitkän anteeksipyynnön asiasta. ”Video on kuvattu Japanissa, mutta se oltaisiin voitu kuvata missä tahansa maailmalla ja olisin silti käyttänyt samanlaisia ilmauksia. En siis kohdistanut sanomisiani mitään tiettyä ryhmää kohtaan. Ymmärrän kuitenkin, kuinka video on saattanut joitain ihmisiä loukata, ja olen siitä syvästi pahoillani.”

Viikko ei ole ranskalaiselle ollut muutenkaan helppo – Mies loukkaantui ikävästi Ranskan EM-kisaottelussa ja kävi viime viikolla Suomessa, Turussa polvileikkauksessa. Ranskalaisella onkin edessä jälleen pitkä kuntoutusjakso.

Myös Griezmann pahoitteli tilannetta twitter-tilillään: ”Viime päivinä minusta on yritetty maalata kuvaa, joka ei ole todenmukainen. En allekirjoita minua kohtaan osoitettuja syytöksiä ja haluan pyytää anteeksi, mikäli olen loukannut japanilaisia ystäviäni.”

Futisfanit eivät ole kuitenkaan nielleet kaksikon anteeksipyyntöjä pureskelematta. Anteeksipyyntöjä ei pidetty maailmalla kovinkaan vilpittöminä ja osan mielestä ranskalaiskaksikko ei ole enää tervetullut Japaniin lainkaan.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut