Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Veikkausliiga

HIFK:lle rapsahti sakkoja Stadin derbystä

HIFK vs HJK
AOP

30.6. pelattu Veikkausliigakauden ensimmäinen Stadin derby päättyi HJK:n niukkaan voittoon. Palloliitto tiedotti tiistaina sivuillaan, että HIFK saa ottelusta turvallisuusmääräysten rikkomisesta 1000 euron sakon.

Katsomossa nähtiin useampia pyroteknisiä välineitä kuten soihtuja sekä paukkupommeja, joiden vuoksi HIFK:lle sakko rapsahti. Palloliiton mukaan näitä lukuun ottamatta, ottelun järjestelyt onnistuivat hyvin.

Tunteikkaana ja kiivaana tiedetty Stadin derby oli sitä tälläkin kertaa. Isäntänä toimi tällä kertaa HIFK, jonka fanikatsomon toiminta johti lopulta sakkoon. Palloliiton kurinpitovaliokunta katsoi HIFK:n rikkoneen turvallisuusmääräyksiä ottelussa.

Ottelun alkuvihellyksen jälkeen kotijoukkueen fanikatsomossa sytytettiin noin kymmenen soihtua sekä useampia stroboja. Fanit heittelivät soihtuja sekä stroboja kentän suuntaan ja muutama niistä oli päätyä ihan kentälle asti. Turvaverkon läpi lentäneet strobot päätyivät lopulta aivan kentän päädyn kalkkiviivoille asti.

Ottelun alussa savuttelua sekä paukkupommeja kesti noin kymmenen minuutin ajan. Myös vierasjoukkue HJK:n johtomaalin jälkeen noin 40 minuutin kohdalla soihtuja sytytettiin jälleen.

Palloliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja totesi päätöksessään, että pyrotekniikan käyttö jalkapallopelien katsomossa luo aina vaaratilanteita niin pelaajille kuin katsojillekin. Soihdut voivat esimerkiksi kuumeta äärimmäisen kuumiksi ja aiheuttaa näin kuulovaurioita, vakavia palovammoja, silmien kirvelyä ja hengitystieoireita.

Pyroteknisiä tuotteita ei olekaan lupa pelien katsomoissa käyttää ja niitä pyritään estämään esimerkiksi turvatarkastusten avulla.

HIFK on kertonut käyvänsä kannattajiensa kanssa jatkuvasti keskustelua turvallisuusasioista ja muun muassa poistavansa järjestyshäiriöihin syyllistyviä henkilöitä otteluista. Seura on jakanut myös porttikieltoja faneille, jotka turvallisuusmääräyksiä rikkovat.

Derbyn järjestelyissä HIFK kiinnitti erityistä huomiota mahdollisiin koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Seuran toimitusjohtaja Cristoffer Perret olikin tyytyväinen ottelun järjestelyihin pandemian kannalta. HIFK sai ottelun järjestelyistä myös viranomaisilta kehuja ja kiitosta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Veikkausliiga