Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

UEFA avasi tutkinnan kaaottisen EM-finaalin tapahtumista

EM-finaali, Wembley
AOP

Wembleyllä, Englannissa sunnuntaina pelatun EM-finaalin järjestelyt ja turvatoimet eivät sujuneet laisinkaan suunnitellusti, sillä tapahtumat stadionilla äityivät hetkittäin jopa kaoottimaisiksi.

UEFA onkin nyt ottanut tapahtumat tutkintaan ja aloittaa mahdolliset kurinpitotoimet Englannin jalkapalloliittoa kohtaan. Sunnuntaina pelatussa finaalissa Italia kruunattiin jännittävän ottelun päätteeksi Euroopanmestariksi ja Englanti joutui jälleen kerran pettymään arvokisoissa.

Hienoa ottelua varjostivat kuitenkin stadionin tapahtumat niin pelin aikana kuin sen jälkeen. UEFAn tutkinnan kohteena ovatkin ”tapahtumat stadionilla sekä sen ulkopuolella”.

Tapahtumarikkaassa finaalissa tapahtuikin paljon. Kentälle pääsi muun muassa kesken ottelun livahtamaan kannattaja. Fani juoksi ilman paitaa kentällä hetken aikaa, ennen kuin turvamiehet saivat tämän kiinni. UEFAn mielestä stadionin turvatoimet pettivätkin, sillä katsoja pääsi kentälle ylipäätään juoksemaan.

Myös Englannin fanien toiminta on tutkinnan kohteena. Erityisen mairittelevaa kuvaa englantilaisfanit eivät ole kisojen aikana itsestään antaneet, eikä finaalin toiminta kuvaa parantanut. Englantilaisfanit muun muassa buuasivat kovaäänisesti Italian kansallislaulun aikana, joka on vähintäänkin todella epäkunnioittavaa vastustajaa kohtaan.

Fanit myös sytyttivät katsomoissa soihtuja ja ilotulitteita sekä heittivät erilaisia esineitä katsomosta kentän suuntaan. Finaalin jälkeen on kuohuttanut myös englantilaisfanien rasistiset solvaukset rangaistuspotkukilpailussa epäonnistuneille pelaajilleen.

Englannin jalkapalloliitto on jo saanut UEFAlta noin 30 000 euron sakon, semifinaaliottelun aikana sattuneesta fanien häiriköinnistä. Tuolloin englantilaisfanit osoittelivat Tanskan maalivahti Kasper Schmeichelia laservalolla ja buuasivat Tanskan kansallislaulun aikaan.

Myös stadion ulkopuolella riitti tapahtumia. Useat ilman pääsylippua jääneet fanit pyrkivät muun muassa rynnimään sisään stadionille ja aiheuttivat mellakoita stadionin ulkopuolella. Rähinöissä loukkaantui 19 poliisia. Englannin jalkapalloliitto joutuikin lopulta vahvistamaan, että pieni joukko liputtomia faneja onnistui pääsemään sisään stadionille.

Muun muassa The Guardian uutisoi lisäksi, että Formula 1 kuski Lando Norris joutui finaalin aikana ryöstön kohteeksi. Kaksi miestä ryösti, finaalia paikan päällä seuranneen, Norrisin kädestä tämän reilu 45 000 euron kellonsa.

Monet paikan päällä olleet fanit ovat kuvailleet koko finaalin tapahtumia kaoottisiksi.

Kaoottisen finaalin sekä UEFAn virallisen tutkinnan myötä, Englanti voinee viimeistään nyt heittää hyvästit toiveille MM-kisojen järjestämisestä. Englanti on hakenut isäntämaan roolia vuoden 2030 MM-kisoihin, mutta monet pitävät tämän tapahtumista sunnuntain finaalin jälkeen todella epätodennäköisenä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021