Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Yhdysvalloille olympiapronssia! – Australia laittoi hallitsevan maailmanmestarin kuitenkin tiukille

USA juhlii
AOP

Tokion olympialaisten naisten jalkapallon pronssimitalisti on Yhdysvallat. Australian oli tyyttyminen katkeraan neljänteen sijaan, sillä hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat voitti joukkueiden välisen pronssiottelun torstaina lukemin 4-3.

Yhdysvallat johti ottelua ensimmäisen jakson jälkeen turvallisen tuntuisesti jo 3-1. Toisen jakson alulla Yhdysvallat siirtyi jo 4-1 johtoon ja ottelu vaikutti olevan taputeltu. Australia ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, vaan laittoi kirivaihteen päälle. Joukkue pääsikin lähelle, mutta aivan sen kiri ei kuitenkaan riittänyt.

Megan Rapinoe aloitti maalinteon jo ottelun 8. minuutilla upealla tavalla. Nainen antaa kulmapotkun, mutta ei haekaan maalin edestä joukkuekavereitaan vaan kaartaa pallon suoraan maaliin.

Australian kapteeni Sam Kerr tasoittaa ottelun ensimmäisen jakson puolivälissä. Yhdysvallat näytti hallinneen pelitapahtumia, mutta Australia pääsee ainakin tuloksellisesti hetkellisesti mukaan otteluun.

Tämän jälkeen Yhdysvallat vyöryi kuitenkin rytinällä päälle. Vain muutama minuutti Kerrin maalin jälkeen Rapinoe viimeisteli illan toisen osumansa ja vei Yhdysvallat jälleen johtoon. Ensimmäisen jakson loppuun Carli Lloyd löi taululle vielä upealla viimeistelyllä 3-1 lukemat.

Ensimmäisellä jaksolla pallonhallintaprosentit menivät kutakuinkin tasan, mutta maalintekoyrityksissä Yhdysvallat oli selvästi edellä. Hallitseva maailmanmestari laukoi ensimmäisellä jaksolla 13 kertaa, joista seitsemän oli maalia kohden. Australialla laukauksia oli viisi ja niistä vain kaksi maalia kohden.

Australia lähti toisella jaksolla hakemaan kiriä, mutta alku oli vaikea. Yhdysvallat siirtyi Lloydin toisella maalilla jo 4-1 johtoon ja pronssi näytti olevan jo jaettu. Australia sai kuitenkin vaihdettua suurempaa vaihdetta päälle ja kavensi muutama minuutti Lloydin maalin jälkeen ottelua Caitlin Foordin maalilla.

Ottelun viimeisellä peliminuutilla Australia nousi jo maalin päähän – Emily Gielnik laukoo yhden turnauksen upeimmista maaleista, mutta liian myöhään. Lisäaikaa pelattiin lähes seitsemän minuuttia, mutta aika loppui australialaisilta auttamatta kesken. Yhdysvallat saa taisteltua ja pidettyä johtoasemansa loppuun saakka ja saa palkinnoksi kaulaansa pronssiset mitalit.

Vaikka tulos lopulta tiukalle menikin, ansaitsi Yhdysvallat voittonsa. Australia teki puolustuspäässään liikaa virheitä ja päästi Yhdysvallat kokeilemaan aivan liian monta kertaa. Vaikka Yhdysvaltojen turnaus hieman ailahtelevasti sujuikin, saa se ehdottomasti olla tyytyväinen pronssiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020