Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Naisten olympiaturnaus huipentuu perjantaina – kruunautuuko Kanadan vai Ruotsin unelmaturnaus kultaan?

Ruotsi - Kanada ennakko
AOP

Naisten jalkapallon olympiaturnauksen huipennus pelataan perjantaina. Kirkkaimmasta mitalista taistelevat loistavat turnaukset pelanneet Ruotsi sekä Kanada. Molemmat joukkueet ovat pelanneet loistavaa turnausta ja finaalista on lupa odottaa kovatasoista ja tiukkaa.

Kanada eteni finaaliin voitettuaan dramaattisesti hallitsevan maailmanmestarin ja Lontoon 2012 olympialaisten mestarin Yhdysvallat. Ruotsi kukisti välierässä Australian niukasti 1-0.

Kanadalla on taskussaan kaksista edellisistä olympiaturnauksista kaksi pronssista mitalia, joten parannusta on joka tapauksessa luvassa. Joukkue lähtee kuitenkin ehdottomasti havittelemaan sitä kirkkainta mitalia ja haluaa finaalista tuoda kullan mukanaan. Ruotsi aikoo kuitenkin varmasti laittaa kapuloita Kanadan rattaisiin, kun joukkue niin ikää olympiakullasta haaveilee.

FIFA rankingissa korkeammalle sijoitettu Ruotsi lähtee finaaliin hienoisena ennakkosuosikkina. Kanada on kuitenkin pelannut myös nousujohteista turnausta, eikä voitto kivenkovasta Ruotsista olisi ollenkaan mahdoton.

Ruotsi sen sijaan otti muilta luulot pois heti turnauksen alussa. Se voitti avausottelussaan Yhdysvallat murskaluvuin 3-0 ja on siitä lähtien esiintynyt pelottavan vakuuttavasti. Ainoastaan välierä-ottelussaan Australiaa vastaan, joutui joukkue hieman tiukille.

Niin sanottu momentum on Kanadalla hallussa huikean ja kauan odotetun Yhdysvaltojen voiton jälkeen ja lähestulkoon hurmoksessa pelaava joukkue pääsee lähtemään finaaliin hyvistä asetelmista. Sen vahvuus turnauksessa on ollut luja puolustuspelaaminen. Joukkueen viimeisenä stoppina on ollut upeaa turnausta pelaava maalivahti Stephanie Labbé.

Kanadan puolustusta ovat johtaneet keskeltä Kadeisha Buchanan ja Vanessa Gilles vahvasti. Erityisesti pudotuspeleissä kaksikko on pitänyt vastustajan poissa maalipaikoilta onnistuneesti. Ja läpi päässeet laukaukset Labbé on pysäyttänyt hienosti.

Maalinteko puolestaan saattaa Kanadalla nousta haasteeksi. Se on tuskaillut hieman maalipaikkojen luomisessa. Ruotsi puolestaan on ollut hyökkäyspäässä vahva ja viimeistelyissä kliininen, joten myös Kanadan on löydettävä perjantain otteluun tulivoimaa, mikäli se mielii Ruotsia haastaa.

Turnauksessa toiseksi eniten maaleja iskenyt Ruotsi lähtee varmasti haastamaan Kanadan puolustusta aktiivisesti alusta alkaen. Kanadan tulee ehdottomasti välttää aikaiset takaiskumaalit perjantaina, jotta se pysyy pelissä mukana. Ruotsin puolustus on nimittäin ollut niin ikään yksi turnauksen parhaista. Joukkue on päästänyt vain kolme maalia ja pitänyt oman maalinsa puhtaana kolmessa ottelussa.

Helppoa ei varmastikaan tule maalinteko kummallakaan joukkueella olemaan. Molemmat haluavat myös välttää takaiskut omissa, joten valtavalla riskillä tuskin kumpikaan lähtee maalia hakemaan. Ottelu pelataan perjantaiaamuna kello 05.00 Suomen aikaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tokio 2020