Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Brasilia kukisti Meksikon rangaistuspotkuilla ja eteni olympiaturnauksen finaaliin

Brasilia - Meksiko
AOP

Miesten jalkapallon olympiaturnauksen ensimmäinen finaalipaikka meni Brasilialle, joka voitti välierässä tiistaina Meksikon rangaistuspotkukilpailussa.

Tiukassa kamppailussa oli vastakkain kaksi olympialaisissa menestynyttä maata. Brasilia on hallitseva kultamitalisti Rion 2016 kotikisoistaan ja Meksiko taas vei olympiakullan Lontoossa 2012 finaalissa juurikin Brasiliaa vastaan.

Hienoisena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Brasilia hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta toisella jaksolla joukkueen tempo hieman hidastui.

Richarlison oli lähellä viimeistellä Brasilialle voittomaalin vielä varsinaisen peliajan lopulla, mutta mies puski pallon tolppaan. Peli jatkui näin jatko-otteluun, jonka aikana Brasilia näytti joukkueista vahvemmalta. Jatko-ottelukin päättyi kuitenkin maalittomana, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan rangaistuspotkukilpailulla.

Brazilian Dani Alves aloitti rangaistuspotkukilpailun maalilla, kun Meksikon ensimmäisen laukojan Eduardo Aguirren laukaus taas torjuttiin. Gabriel Martinelli viimeisteli seuraavaksi oman laukauksensa ja Meksikon Johan Vasquez laukoi oman vetonsa tolppaan. Brasilia nousi jo 2-0 johtoon.

Seuraavaksi niin Brasilian Bruno Guimarae kuin Meksikon Carlos Rodriguezkin onnistuivat omissa laukauksissaan. Meksikon maali tuli kuitenkin liian myöhään, sillä Brasilian seuraavan laukojan Reinier Jesus Carvalhon onnistuminen riitti varmistamaan Brasilialle voiton.

Brasilian kapteeni Dani Alves kommentoi ottelua ESPN:n mukaan ottelun jälkeen tyytyväisenä: ”meillä oli mahdollisuudet ottelun voittoon jo aiemminkin, mutta se ei onnistunut. Luulen, että ottelu oli tarkoitettu menemään näin. Kunnioitan Meksikon joukkuetta kovasti ja pidän heistä paljon – valitettavasti vain yksi joukkue voi jatkaa finaaliin, onneksi tällä kertaa se olimme me.”

Alves suuntasi jo katseensa myös loppuviikosta koittavaan finaaliin. Siellä vastaan tulee kova jalkapallomaa Espanja. ”Jäljellä on vielä yksi peli. Meidän täytyy ylläpitää keskittyminen ja fokus vielä sen aikaa.”

Alvesin mukaan turnaus on ollut haastava erityisesti, koska vastustajat ovat olleet niin erilaisia. Se on vaatinut joukkueelta sopeutumista.

Brasilia ja Espanja kohtaavat olympiaturnauksen loppuottelussa toisensa lauantaina. Meksiko taistelee pronssimitalista Japanin kanssa perjantaina.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020