Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Kanada ryöväsi olympiakullan Ruotsin nenän edestä dramaattisen rangaistuspotkukilpailun päätteeksi

Kanadan maajoukkue olympialaisissa.
AOP

Naisten jalkapallon olympiaturnaus päätty dramaattisella tavalla perjantain finaalissa. Kanada kruunattiin kiihkeiden vaiheiden päätteeksi olympiamestariksi ja Ruotsi jäi nuolemaan näppejään jälleen kerran.

Otteluun hienoisena ennakkosuosikkina lähtenyt Ruotsi otti ottelun alussa odotetusti haltuunsa. Stina Blackstenius iski ruotsalaisille johtoaseman ensimmäisellä jaksolla. Joukkue onnistuikin johtoaseman pitämään pitkään hallussaan, mutta Kanada ei luovuttanut.

Toisella jaksolla Kanada tuli kuitenkin rinnalle ja onnistui venyttämään ottelun jatko-otteluun. Christine Sinclair kaadettiin pallontavoittelutilanteessa Ruotsin boxissa ja pallo vietiin yhteentoista metriin. Rangaistuspotkua vetämään asteli turnauksessa ratkaisevia maaleja iskenyt Jessie Fleming. Nuori kanadalainen ei erehtynyt paineen alla, vaan laukoi pallon varmasti maaliin.

Jatko-ottelun aikana Ruotsi hallitsi jälleen peliä. Joukkue kävi useampaan otteeseen jo todella lähellä Kanadan maaliviivaa, mutta sen yli palloa ei saatu. Ruotsi varmasti maistoi jo kullan suussaan, mutta Kanada taisteli loppuun saakka.

Jatko-ottelun jälkeen nähtii dramaattinen rangaistuspotkukilpailu, jonka aikana tunteet vaihtelivat rajusti molemmilla joukkueilla. Ruotsi joutui alussa takaa-ajoasemaan, kun joukkueen ensimmäinen laukoja epäonnistui. Kanada ei kuitenkaan onnistunut alussa saamaan johtoaan pitämään.

Ruotsilla oli tilaisuus ratkaista ottelu jo edukseen, mutta ratkaisevalla hetkellä joukkueen kapteeni Caroline Seger laukoi vetonsa tiukassa paikassa selvästi maalin yli. Äkkikuolema-tilanteessa Kanadan Stephanie Labbé torjui Ruotsin yrityksen ja nuori Julia Grosso ratkaisi mestaruuden Kanadalle.

Kulta on Kanadan naisten joukkueelle sen historian ensimmäinen. Kaksissa viimeisissä olympialaisissa se on yltänyt pronssille, mutta sai nyt kirkastettua sen kultaiseksi. Ruotsi sen sijaan joutui jälleen kerran pettymään olympiafinaalissa. Se joutui pettymään myös 2016 Riossa, kun Saksa oli sitä finaalissa parempi. Ruotsi pelasi ehdottomasti upean turnauksen ja siltä nähtiin loistavaa futista. Valitettavasti se ei tällä kertaa kuitenkaan mestaruuteen riittänyt.

Kanada pelasi tappiottoman turnauksen ja ansaitsee ehdottomasti kultamitalit. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut huipputasoa ja hyökkäyspäässä Kanada oli luomissaan paikoissa kliininen viimeistelijä. Joukkueen luja taistelutahto varmisti joukkueelle sen viimeisen etulyöntiaseman muihin joukkueisiin verrattuna.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020