Nations League

Huuhkajat ei vieläkään pystynyt kaatamaan Romaniaa – Kanervalla riittää tekemistä joukkueen tehottomuuden kanssa

Suomi olympiastadionilla.

Suomi ja Romania kohtasivat perjantai-iltana Olympiastadionilla. Kansojen liigan G-lohkon pelissä kohtasivat lohkon kaksi hännänhuippua. Loppulukemat kirjattiin 1-1, joten Suomen pienet haaveet lohkovoitosta voidaan tätä myötä unohtaa.

Suomi ja Romania ottivat toisistaan mittaa perjantaina Olympiastadionilla. Suhteellisen tasaväkinen kamppailu päättyi 1-1 tasapeliin, jota voidaan pitää pelitapahtumiin verrattuna oikeutettuna.

Huuhkajat aloitti ottelun väkevästi ja sai luotua painetta Romanian päähän. Hieman ennen varttitunnin täyttymistä kova yritys tuotti tulosta. Suomi hyökkäsi vasenta kaistaa pitkin ja pallo päätyi Onni Valakarille rangaistusalueen tuntumaan. Nuorukainen syötti viisaasti Teemu Pukille, joka oli paremmalla tontilla. Kotkalaisen painava laukaus vei Suomen 1-0 johtoon.

Romania sai hieman otetta Suomen avausmaalin jälkeen ja hätyytteli muutamaan otteeseen Lukas Hradeckýn vartioimaa maalia. Puoliajalle mentiin kuitenkin Huuhkajien 1-0 johtoasemassa.

Toisen puoliajan alku oli Suomen kannalta murheellinen. Vierasjoukkue puski päälle väkisin, eikä jättänyt yhtään ylimääräistä tilaa. Tasoitus nähtiin, kun toista jaksoa oli takana seitsemän minuuttia. Pirteällä pelipäällä ollut Florin Tănase jäi yksin Suomen maalin eteen ja niittasi pelin tasoihin.

Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli vielä saumansa voittoon, mutta enempää osumia ei nähty. Huuhkajien historian ensimmäinen voitto Romaniasta antaa vielä odottaa itseään.