MM-kisat 2022

B-lohkon ottelussa riitti draamaa: Punainen kortti ja kaksi maalia lisäajalla: “Olemme surun murtamia”

Gareth Bale

Iran jysäytti melkoisen pommin kaatamalla Walesin 2-0. B-lohkon ottelun molemmat osumat syntyivät lisäajan viimeisillä minuuteilla Walesin pelatessa kymmenellä miehellä.

Wales putosi B-lohkon jumboksi kärsittyään yllätystappion Iranille. Ensimmäistä kertaa 64 vuoden tauon jälkeen mukana oleva maa on vaarassa jäädä jatkopelien ulkopuolelle kerättyään kahdesta pelistä vain yhden pisteen. Joukkueella on hurja haaste edessään, sillä lohkovaiheen viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Englanti.

Wales aloitti ottelun Irania vastaan pirteästi ja Kieffer Moore oli lähellä viedä joukkueensa johtoon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Mies pääsi ohjaamaan laidalta tulleesta keskityksestä, mutta Iranin maalivahti, Hossein Hosseini, oli hereillä.

Iran oli ensimmäisellä jaksolla telineissä, mutta piristyi toisella nelivitosella. Sardar Azmoun pääsi puolittain karkuun 50 peliminuutin jälkeen, mutta hänen laukauksensa jysähti tolppaan.

Pari minuuttia myöhemmin Ali Gholizadeh lähetti kierteisen laukauksen rangaistusalueen rajalta, mutta pystypuut pelastivat jälleen Walesin takaiskulta. Azmoun oli ensimmäisenä irtopallossa, mutta Walesin maalia vartioinut Wayne Hennessy otti tärkeän torjunnan.

Hetkeä aiemmin sankarina ollut Hennessy sortui karkeaan virhearviointiin pari minuuttia myöhemmin. Kauas ulos maaliltaan noussut mies ajoitti vastaantulonsa väärin ja kaatoi Iranin hyökkääjän punaisen kortin arvoisesti.

Hennessyn tilalle vaihdettu Danny Ward ei pystynyt estämään Roozbeh Cheshmin ja Ramin Rezaeianin viime hetkien osumia, joten Iran nappasi pisteet.

Walesin kapteeni, Gareth Bale, ei peitellyt tunteitaan ottelun jälkeen.

– Mitä voin sanoa? Olemme surun murtamia. Meidän täytyy kuitenkin koota itsemme nopeasti ja taistella, vaikkei siitä tulekaan helppoa.

Lähde: Eurosport