MM-kisat 2022

Hollanti ja Ecuador pistejakoon: PSV:n superlupaukselta upea maali

Cody Gakpo

Hollanti ja Ecuador päätyivät 1-1- tasalukemiin perjantaina A-lohkon kamppailussa. Hollanti oli ensimmäisellä jaksolla selkeästi niskan päällä ja iski kauniin maalin Cody Gakpon toimesta. Nuorukaisen otteet saavat kehuja entiseltä Oranjen pelaajalta, Nigel de Jongilta.

Hollanti aloitti pelin Ecuadoria vastaan rytinällä ja oli selkeästi kuskin paikalla avausjaksolla. Cody Gakpon upea vasemman jalan laukaus vei oranssipaidat johtoon vain kuuden peliminuutin jälkeen.

Louis van Gaalin suojateilla oli tämänkin jälkeen hyviä aihoita, mutta tauolle siirryttiin kuitenkin Hollannin 1-0 johtoasemassa. Toinen jakso oli selkeää Ecuadorin hallintaa, eikä Oranje saanut kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi.

Enner Valencia viimeisteli Ecuadorin ansaitun tasoituksen, kun toista jaksoa oli takana vajaat viisi minuuttia.

Ottelu päättyi näihin lukemiin, joten molempien joukkueiden oli tyydyttävä yhteen pisteeseen. Vaikka Hollanin pelaaminen lässähti toisella jaksolla, pirteästi esiintyneen Gakpon otteet herättivät ihailua.

Entinen maajoukkueen keskikenttäpelaaja, Nigel de Jong, ylisti pelin jälkeen nuorukaista maasta taivaisiin.

– Gakpo on uskomaton lahjakkuus. Toki hän sai maaliinsa hyvän syötön, mutta hänen laukauksensa oli ilmiömäinen. Osuman arvoa lisää, että se syntyi hänen heikommalla jalallaan.

Lähde: Daily Mail