MM-kisat 2022

Ranska jatkoi voittojen tiellä: Kylian Mbappe ratkaisijana

Kylian Mbappe

Ranska ja Tanska mittelivät tänään paremmuudestaan D-lohkon ottelussa. Ottelu oli odotetusti Les Bleusin hallintaa, mutta Tanskallakin oli omat hetkensä. Peli päättyi lopulta Didier Deschampsin miehistön ansaittuun 2-1 voittoon.

D-lohkon suurimmat ennakkosuosikit Ranska ja Tanska iskivät yhteen lauantaina. Pelin kuva oli alusta lähtien selvä Les Bleusin hallitessa kenttätapahtumia. Vyöry oli ajoittain melkoinen Tanskan maalilla, mutta sinipaitojen viimeisistä ratkaisuista puuttui terävyys.

Ensimmäisen puolituntisen jälkeen Tanska pääsi hieman paremmin otteluun mukaan, mutta ei pystynyt luomaan juurikaan vaarallisia tekopaikkoja.

Ottelun avausmaali nähtiin toisella jaksolla, kun Kylian Mbappe osui hieman yli tunnin pelin jälkeen. PSG:n tähti pelasi hienosti yhteen Theo Hernandezin kanssa ja laukoi pallon Kasper Schmeichelin selän taakse.

Tanska sai tämän jälkeen hyvän otteen pelistä pystyen rakentelemaan kelpo hyökkäyksiä kohti Ranskan päätyä.

Tasoitus näki päivänvalon 68. peliminuutin kohdalla, kun Andres Christensen puski pallon vastuttamattomasti Les Bleusin verkkoon.

Osuma jäi lopulta kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä Mbappe niittasi pelin toisensa neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Ranska varmisti jatkopaikkansa ja Tanska joutuu jännittämään viimeiselle kierrokselle.