MM-kisat 2022

Marokko jatkoi yllätyksiään ja nousi lohkovoittoon – Kanadan virta ei riittänyt

Qatarin jalkapallon miesten MM-kisat 2022

Marokko jatkoi huikeita otteitaan Qatarin MM-kisoissa kaatamalla Kanadan lukemin 2-1. Tuloksen myötä afrikkalaisjoukkue etenee lohkovoittajana jatkoon. Pelin maaleista vastasivat Hakim Ziyech, Youssef En-Nesyri ja oman maalin tehnyt Nayef Aguerd.

Kanadan ja Marokon välinen ottelu sai melkoisen alun, kun ensimmäinen maali syntyi jo neljännellä peliminuutilla.

Kanadan puolustukselle sattui harhasyöttö, jonka seurauksena maalivahti, Milan Borjan, oli pakotettu nousemaan maaliltaan siivoamaan pallo väljemmille vesille.

Veskarinkin yritys jäi kuitenkin puolittaiseksi ja päätyi suoraan Hakim Ziyechin lapikkaaseen. Chelsean pelaaja nosti pallon tyylikkäästi tyhjään maaliin, Borjanin haroessa tyhjää.

Kanada piristyi heikon alkunsa jälkeen ja sai hyvän tilaisuuden tasoittaa ottelu 14 minuutin kohdalla. Cyle Larin nousi voimakkaasti ja pelasi maalinkulmalle ehtineelle Tajon Buchananille, joka ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa palloon.

Youssef En-Nesyri tykitti komeasti kauniin pystysyötön jälkeen Marokon kahden maalin johtoon kun ottelua oli pelattu 23 minuuttia.

Hieman ennen ensimmäisen jakson päättymistä Kanada sai maalihanansa auki, kun Nayef Aguerd ohjasi Sam Adekugben keskityksen omaan maaliin.

Verkot eivät soineet enää tämän jälkeen, joten Marokolle lohkovoitto kolmen pisteen myötä. Kanadan saldoksi jäi kisoista kolme tappiota.