MM-kisat 2022

Japani nousi lohkovoittoon – Espanja tuskaili tehottomuuden kanssa

Japanin kannattajat juhlivat voittoa.

Japani aloitti MM-kisarupeamansa komealla voitolla Saksasta, jota seurasi yllätystappio Costa Ricalle. Joukkue petrasi kuitenkin lohkovaiheen päätöspelissä voittamalla Espanjan lukemin 2-1.

E-lohkon pelattiin päätökseensä torstaina. Lohkon voittajaksi nousi Japani, joka nousi 2-1 voittoon Espanjaa vastaan.

Sinipaitainen Japani oli lähellä maalintekoa heti seitsemän peliminuutin jälkeen, kun Junya Ito pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä. Miehen veto kuitenkin epäonnistui ja karkasi keittiön puolelle.

Espanja vastasi ottelun avausmaalista, kun Alvaro Morata puski Cesar Azpilicuetan keskityksestä pallon reppuun reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Luis Enriquen miehistö dominoi ensimmäisen jakson tapahtumia ja loi muutaman kelvollisen tilanteen, mutta viimeistely ontui.

Toinen jakso lähti oli yhtä selvää La Rojan hallintaa, mutta hyvistä aihoista huolimatta Espanja ei onnistunut iskemään lisäosumia.

Japanin Ritsu Doanin komea kuti rangaistusalueen rajalta toi pelin tasoihin. Espanjan maalivahti Unai Simon sai näppinsä vedon tielle, mutta painava laukaus upposi silti miehen selän taakse.

Ao Tanaka tuikkasi maalin edestä Japanin johtoon noin 50 minuutin kohdalla ja varmisti nousevan auringon maalle lohkovoiton.

Tehokkaasti paikkansa hyödyntänyt Japani saa seuraavalla kierroksella vastaansa Kroatian. Espanja vuorostaan ottaa mittaa hyvävireisestä Marokosta.