MM-kisat 2022

Hollannille 3-1 voitto kypsän esityksen jälkeen – USA:lta loppui eväät kesken

Louis van Gaal

Qatarin MM-kisojen neljännesvälierävaihe käynnistyi lauantaina Hollannin ja USA:n kohtaamisella. Louis van Gaalin ryhmä pelasi taktisesti kypsästi, käytti paikkansa ja otti komean 3-1 voiton.

USA aloitti ottelun Hollantia vastaan ennakkoluulottomasti.

Jenkkipelaajien voimakas prässipelaaminen oli tuottaa tulosta heti muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Christian Pulisicille tarjoutui tilaisuus avata joukkueensa maalihanat. Hollannin maalivahti Andries Noppiert torjui kuitenkin ilmiömäisesti.

Kesken USA:n hallinnan Louis van Gaalin miehistö lähti nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Memphis Depay vei maansa johtoon.

Hollanti teki toisen maalinsa avausjakson lisäajalla, kun Denzel Dumfries petasi paikan Daley Blindille, joka laukoi maansa 2-0 johtoon.

USA tuli toiselle jaksolle sisuuntuneena ja loi painetta Hollannin maalille. Tim Ream oli lähellä onnistumista 49. minuutin kohdalla, mutta Oranjen puolustus pysäytti hänen vetonsa maaliviivalla.

Jenkkien kavennusta saatiin odottaa aina 76. minuutille asti, kun vaihdosta sisään tullun Haji Wright chippasi pallon verkkoon Pulisicin esityön jälkeen.

Tämä jäi kuitenkin valkopaidoille laihaksi lohduksi, sillä upean ottelun pelannut Dumfries täräytti ottelun loppulukemat vain viittä minuuttia myöhemmin.

USA taisteli sinnikkäästi, mutta ei pystynyt hyödyntämään etsikkoaikaansa. Hollanti ei esittänyt mitään maagista, mutta se käytti paikkansa tehokkaasti hyväkseen ja otti ansaitun voiton.