MM-kisat 2022

Argentiina kaatoi Hollannin – Lionel Messiltä kovaa kritiikkiä erotuomariston suuntaan: “FIFA:n täytyy tehdä parempia valintoja”

Lionel Messi

Hollannin ja Argentiinan välinen puolivälieräkamppailu tarjosi runsaasti draamaa. Tunnepitoinen ottelu päättyi lopulta Argentiinan voittoon rangaistuspotkujen jälkeen. Useaan otteeseen Hollannin pelaajien kovien otteiden kohteeksi joutunut Lionel Messi oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen ottelun erotuomarin, Antonio Mateu Lahozin toimintaan.

Hollanti ja Argentiina tarjosivat perjantaina viihdettä koko rahan edestä. Ratkaisua jouduttiin hakemaan aina pidemmän kaavan mukaan, eikä ottelusta todellakaan puuttunut tunnetta.

Argentiina oli aktiivisempi ensimmäisistä minuuteista lähtien ja pyrki hallitsemaan pelitapahtumia.

Hollannin tiivis pakka pystyi kuitenkin pitämään raitapaidat tehokkaasti muotonsa ulkopuolella, eikä Louis van Gaalin miehistö osoittanut hätääntymisen merkkejä. Oranje kyttäsi vastaiskuja, joista se pystyi luomaan muutaman vaarallisen tekopaikan.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin Argentiina. Nahuel Molina osui reilun puolen tunnin jälkeen Lionel Messin neronleimauksen jälkeen ja tauolle siirryttiin Albicelesten 1-0 johdossa.

Hollanti sai pelistä enemmän otetta toisella jaksolla, mutta Messi vei maansa kahden maalin johtoon rangaistuspotkusta. Wout Weghorst nousi tämän jälkeen esiin vastaamalla ensin Hollanin kavennuksesta ja iskemällä tasoituksen lisäajan viimeisellä minuutilla.

Jatkoaika päättyi maalittomana, jonka jälkeen Argentiina nappasi voiton rangaistuslaukauskilpailussa.

Pelin aikana nähtiin runsaasti kovia otteita ja useita torikokouksia. Joukkueensa sankari, Messi, ei ollut tyytyväinen erotuomarina toimineen Antonio Mateu Lahozin toimintaan.

– Olimme jo etukäteen varuillamme, kun tiesimme, että hän on tuomarina. Hänen ammattitaitonsa ei riitä tämänkaltaisiin otteluihin. FIFA:n täytyy tehdä parempia valintoja.

Lähde: 90min