MM-kisat 2022

Marokko voi olla ylpeä MM-turnauksestaan: “Se ei himmennä saavutuksemme arvoa”

Walid Regragui

Marokon upea MM-taival tuli päätökseensä keskiviikkona, kun Ranska oli vahvempi lukemin 2-0. Afrikkalaisjoukkueen saavutus hakee kuitenkin vertaistaan, joten Walid Regraguin miehistöllä on syytä olla ylpeä itsestään.

Ranska lähti vahvasti Marokkoa vastaan pelatun ottelun ensimmäisille minuuteille. Theo Hernandez vei maansa johtoon upealla volleylla. Kymmenen minuutin kohdalla Marokolle siunaantui hyvä tilaisuus, kun Azzedine Ounahi pääsi laukomaan boksin tuntumasta. Ranskan maalivahti, Hugo Lloris, venyi kuitenkin upeaan torjuntaan.

Olivier Giroud oli lähellä viedä Les Bleusin kahden maalin karkumatkalle hieman myöhemmin, mutta hänen kova laukauksensa pysähtyi pystypuuhun.

Aivan jakson lopulla Marokko kävi todella lähellä tasoitusta. Hakim Ziyech lähetti vaarallisen kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Jawad El Yawiq haki viimeistelyä upealla saksipotkulla. Lloris esitti todellisen paraatipelastuksen pitäen maansa johdossa.

Randal Kolo Muani iski toisella puoliajalla ottelun ratkaisun Kylian Mbappen esityöstä. Marokolla oli hyviä tilaisuuksia kaventaa, mutta Ranskan maali oli kuin noiduttu, joten afrikkalaisten matka päättyi välieriin.

Marokon valmentaja, Walid Regragui, oli syystäkin ylpeä joukkueensa saavutukseen.

– Emme aloittaneet tätä peliä hyvin, mutta annoimme lopulta kaikkemme, joka on tärkeintä. Heidän toinen maalinsa tappoi pelin, mutta se ei himmennä saavuksemme arvoa.

Lähde: 90min