MM-kisat 2022

Kroatialle MM-pronssia: Marokko kaatui saappaat jalassa

Qatarin jalkapallon miesten MM-kisat 2022

Kroatia ja Marokko ottivat yhteen lauantaina Qatarin MM-kisojen pronssiottelussa. Viihdyttävä peli päättyi Zlatko Dalicin suojattien 2-1 voittoon, jonka myötä Marokon historian ensimmäinen MM-mitali jäi saavuttamatta.

Kroatian ja Marokon ottelu käynnistyi vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet näyttivät nälkäisiltä, eikä kumpikaan tyytynyt vetäytymään puolustusasemiin. Avausmaali syntyi seitsemännellä minuutilla, kun huikeat kisat pelannut Josko Gvardiol vei näyttävällä puskulla Kroatian johtoon.

Pari minuuttia myöhemmin Marokko sai vapaapotkun hetkeä aiemmin maalinteossa onnistuneen Gvardiolin rikkeen seurauksena. Acraf Dari puski Kroatian epäonnistuneen purun jälkeen lukemat tasoihin. Afrikkalaiset saivat tasoituksesta virtaa ja pystyivät luomaan muutaman vaarallisen tilanteen, mutta seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin Kroatia.

Daniel Orsic laukoi upeasti tolpan kautta maansa jälleen johtoon hieman ennen puoliaikaa, jonka myötä tauolle siirryttiin Zlatko Dalicin ryhmän 2-1 johdossa.

Toinen nelivitonen pyörähti käyntiin Kroatian selkeällä hallinnalla Marokon näyttäessä neuvottomalta. Luka Modric toimi kapellimestarina ja sai luotua joukkuetovereilleen muutaman maukkaan tekopaikan, mutta viimeistely ontui.

Marokko heräsi jakson loppua kohden. Youssef En-Nesyrille siunaantui tuhannen taalan paikka 75. peliminuutin jälkeen, mutta Dominik Livakovic venyi Kroatian maalilla upeaan torjuntaan. Lisämaaleja ei nähty, joten Kroatia pääsi juhlimaan pronssia Marokon ensimmäisen MM-mitalin jäädessä vielä haaveeksi. Walid Regraguin ryhmä voi kuitenkin poistua Qatarista päät pystyssä.