Naisten MM-kisat 2023

Italia voittoon MM-avauksessaan: Argentiina taipui tasaväkisen taiston jälkeen

Italia
Pexels

Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattavat MM-kilpailut jatkuivat maanantaina. Italia kaatoi omassa ottelussaan Argentiinan. Ottelun ratkaisu syntyi viimeisten minuuttien aikana.

Italia aloitti MM-turnauksensa voitokkaasti kaatamalla Argentiinan 1-0 lukemin. Pelin alku lupaili hyvää eteläamerikkalaisille, mutta raitapaitojen ruuti oli kuitenkin märkää. Italia tiivisti hitaan alkunsa jälkeen pelaamistaan, jonka jälkeen puntit tasoittuivat huomattavasti. Puoliajalle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Italia sai toisella nelivitosella juonesta paremmin kiinni ja pystyi dominoimaan keskikaistaa huomattavasti avausjaksoa tehokkaammin. Sinipaidat hakivat jatkuvasti tyhjiä tiloja Argentiinan puolustuslinjan takaa.

Argentiina loi vaarallisimmat paikkansa erikoistilanteiden kautta, mutta Italian maali varjeltui uhrautuvan puolustuspelaamisen sekä maalivahti Francesca Duranten hyvien otteiden avulla.

Kuparinen rikkoutui kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Italian Lisa Boattin sai tyhjää tilaa vasemmalla laidalla. Naisen tarkka keskitys löysi maalin eteen nousseen Cristiana Girellin, joka puski näyttävästi pallon pussiin.

Italian johto kesti loppuun asti, vaikka Argentiina hätyytteli sinipaitojen maalia muutamaan otteeseen. Voittonsa myötä Italia nousee kolmeen pisteeseen yhdessä samassa lohkossa pelaavan Ruotsin kanssa, joka kaatoi avausottelussaan Etelä-Afrikan.