Naisten MM-kisat 2023

Hollanti jatkoon vakuuttavan esityksen jälkeen – Etelä-Afrikka ei pystynyt yllätykseen

Hollanti kaatoi Etelä-Afrikan.

Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattava MM-lopputurnaus on edennyt neljännesvälierävaiheeseen. Sunnuntain ensimmäisessä pelissä toisistaan mittaa ottivat Hollanti ja Etelä-Afrikka.

Hollanti kesti ennakkosuosikin paineet ja eteni MM-kisojen puolivälieriin Etelä-Afrikan kaaduttua lukemin 2-0.

Pelin käsikirjoitus vastasi täysin oranssipaitojen odotuksia ja pallo oli ensimmäistä kertaa vastustajan maalissa jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä. Etelä-Afrikan puolustus ei onnistunut siivoamaan pelivälinettä väljemmille vesille ja Jill Roord puski irtopallon pussiin.

Etelä-Afrikka häkeltyi shokeeraavasta alusta ja oli täysin telineissä ensimmäisen parinkymmenen minuutin ajan.

Hollanti rytmitti peliä taitavasti ja pelasi riskittömästi pitäen vastustajansa nuhteessa. Etelä-Afrikan paras paikka siunaantui jakson lopulla Thembi Kgatlanalle, mutta naisen veto jäi täysin piippuun.

Pelin kuva ei muuttunut toisellakaan jaksolla Hollannin ollessa edelleen kuskin paikalla. Lineth Beerensteyn laukoi ennen 70 minuutin täyttymistä maansa kahden maalin johtoon. Veto lähti suhteellisen vaikeasta kulmasta, mutta Etelä-Afrikan maalilla seisonut Kaylin Swart sössi pallon omaan verkkoon.

Enempää maaleja ei nähty, joten Hollanti jatkaa seuraavalle kierrokselle 2-0 voittonsa turvin. Etelä-Afrikka voi olla tappiosta huolimatta tyytyväinen yllettyään pudotuspeleihin.