Nations League

Huuhkajien taistelu ei riittänyt Englantia vastaan – Juhlaottelua pelannut Harry Kane rokotti kahdesti

Suomi taipui Englannille Kansojen liigassa 2-0
instagram / @huuhkajat

Huuhkajat kärsi tiistaina Kansojen liigan lohkovaiheessa 2-0 tappion Englannille Wembleyllä.

Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtasi tiistaina UEFAn Kansojen liigassa Englannin. Kotijoukkue Englanti oli tyly isäntä ja hiljensi Suomen tyystin 2-0 voitolla.

Ennen ottelua Suomelle ei juurikaan mahdollisuuksia EM-hopeamitalisti Englantia vastaan annettu ja odotetusti kotijoukkue lähtikin otteluun dominoivana, kun Suomi yritti välttää takaiskut ja pitää maalinsa puhtaana mahdollisimman pitkään.

Englanti piti palloa ja Suomi pyrki iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä. Englanti saikin parinkymmenen minuutin pelin kohdalla muistutuksen Huuhkajien vaarallisuudesta, kun Topi Keskinen riisti pallon keskikentällä ja kuljetti sen aina Englannin boksiin saakka saaden kohtalaisen hyvän laukauksenkin aikaan.

100. maajoukkueotteluaan pelannut Harry Kane puski tästä pari minuuttia myöhemmin pallon Lukas Hradeckyn selän taakse. Maali kuitenkin hylättiin, sillä Bayern München hyökkääjä oli nipin napin paitsion puolella.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Englanti painoi päälle vimmatusti ja Suomi räpisteli mukana. Verkkoon asti isännät eivät palloa kuitenkaan saaneet ja puoliajalle lähdettiin 0-0 lukemissa.

Tauolle Huuhkajat pääsivät ihan positiivisin miettein. Pelinkuva oli pitkälti sellainen kuin osattiin odottaakin. Englanti piti ensimmäiset 45 minuuttia palloa lähes 80-prosenttisesti, mutta Suomi pystyi pitämään maan kaikista vaarallisimmilta maalipaikoilta pois.

Toisella jaksolla Suomen muuri ei enää kestänyt Englannin painetta. Toisen puoliajan alku oli Englannilta melkoista myllytystä ja Suomi yritti parhaansa mukaan räpiköidä mukana. Hradecky otti parikin todella isoa torjuntaa ja piti Suomen mukana pelissä.

Vajaan tunnin kohdalla paine kävi Suomen kannalta kuitenkin liian suureksi, eikä edes Hradeckykaan pystynyt Suomea pelastamaan. Kane sai Suomen harhasyötöstä avoimen ladun maalille ja kokeneena tähtenä hyödynsi paikkansa juhlapelissään.

Maalin jälkeen Suomi valui todella syvälle omalla puolustusalueella, eikä saanut pallonhallintajaksoja oikeastaan ainuttakaan.

Vartti ennen ottelun päätöstä Suomen verkko heilui toisen kerran Kanen toimesta, kun tämä viimeisteli loppulukemat 2-0 varmasti maalin edustalta..

Kaikkiaan Suomi puolusti kunniakkaasti niin pitkään kuin pystyi, mutta lopulta Englannin paine oli vain liian kova, eivätkä Huuhkajat enää vain vauhdissa mukana pysyneet.