Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Liverpoolin kelkan käännös saatettu loppuun – ”Uskomaton tunne”

Sadio Mane
AOP

Valioliigan viimeisen kierroksen 2-0 voitto Crystal Palacesta tarkoitti, että Liverpoolin jo  tuhoon tuomittu kausi päätyi lopulta Mestarienliiga-paikoille.

Liverpoolin kausi näytti päättyvän kauas kärkinelikosta, vielä muutama kuukausi sitten. Käytännössä joukkueen kokeneempi puolustuskalusto oli kokonaisuudessaan sairastuvalla, ja vaihtuvissa muodostelmissa maalejakaan ei tahtonut syntyä.

Ero kärkinelikkoonkin oli venynyt jo 10 pisteeseen, ja Eurooppa-liigakin näytti jo kaukaiselta toiveelta. Kriitikot puhuivat jo menetetystä kaudesta.

Kuitenkin viimeisen kymmenen kierroksen aikana Liverpool on voittanut 8 ja pelannut tasan 2 kertaa. Jurgen Kloppin miehistön kova loppukauden vire riittikin lopulta Valioliigan kolmanteen paikkaan.

Näin punapaidat tullaan näkemään myös ensi kaudella Mestarienliigassa.

Joukkueen otteet eivät ole aina olleet suvereeneja, mutta tuloksia on syntynyt mitä dramaattisimmissa otteluissa.

Ennen kaikkea Liverpoolin, ja koko Valioliigan, loppukauden muistettavimpiin hetkiin jää Alissonin voittomaali West Bromwichistä, ja maalirikas mellakoinnin säestämä voitto Manchester Unitedista.

Kaikki katseet olivatkin Liverpoolissa viimeisen kierroksen alkaessa.

Viimeisestä kahdesta paikasta kärkinelikkoon ja seuraavan kauden Mestarienliigaan nimittäin kilpaili yhä kovan nousun tehneen Liverpoolin lisäksi myös Chelsea ja Leicester.

Lopulta viime kauden tapaan Leicester tippui Eurooppa-liiga paikoille kauden viimeisillä metreillä.

Ei ollutkaan ihme, että Jurgen Klopp antoi iloisena haastatteluita pelin jälkeen kuvaillen tunnelmia uskomattomiksi.

Crystal Palacelle vierastappio ei ollut liian karvas, sillä Roy Hodgsonin miehistö ei ollut tippumisvaarassa.

Peli kuitenkin oli 73-vuotiaalle Hodgsonille tärkeä, sille se oli hänen viimeinen Crystal Palacen peräsimessä, ja mahdollisesti yleisesti valmentamisen parissa. Hodgson joka on valmentanut pitkällä urallaan myös Liverpoolia saikin pelin alussa myös lämpimän vastaanoton kotijoukkueen fanikatsomosta.

Ottelun kummastakin maalista vastasi maalivireensä viime aikoina hukannut Sadio Mane. Syötöt maaleille tarjoilivat Mohammed Salah ja Robert Firmino.

Näin Liverpoolin kivenkova hyökkäyskolmikko saikin kauden lopetettua positiivisiin tunnelmiin, yhteispelaamisen taas onnistuttua.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga