Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Ruotsi höykytti maailmanmestari USA:n naisia olympiajalkapallon avauksessa, Australia päihitti Uuden-Seelannin varmasti

Tokio 2020 Ruotsi - USA
AOP

USA:n naiset joutuivat Ruotsin myllytyksen keskelle jalkapallon olympiaturnauksen avausottelussaan, kun hallitseva maailmanmestari otti 3-0 lukemin takkiin.

Naisten olympiajalkapallo polkaistiin keskiviikkona käyntiin ja G-lohkon ensimmäisessä ottelussa Ruotsi ja USA mittelivät Tokiossa.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla Ruotsi hallitsi ottelua mielin määrin ja USA yritti pysyä vauhdissa mukana. USA jäi erittäin yllättäen aivan kakkoseksi ottelussa.

Ruotsin avausosuman iski Stina Blackstenius. Avausjakson 25. minuutilla Ruotsi vyöryi kentän oikealta laidalta ja Blackstenius pääsi puskemaan keskityksestä Ruotsin johtoon. Toisella puoliajalla Ruotsi tuplasi johtonsa 54. minuutilla. Kulmapotkun jälkitilanteesta Blackstenius pääsi laittamaan tolpasta takaisin peliin kimmonneen pallon USA:n maalin kattoon.

Ottelun kolmas maali syntyi jälleen Ruotsin hyökätessä oikealta laidalta. Lina Hurtig pääsi puskemaan boxin keskeltä vapaasti pallon jo kolmannen kerran ohi USA:n maalivahti Alyssa Naeherin.

Toiselle puoliajalle USA pyrki hakemaan muutosta vaihtojen avulla, mutta edes niiden avulla joukkue ei saanut kunnon taisteluvaihdetta päälle. Ruotsi oli jokaisella osa-alueella hallitsevaa maailmanmestaria parempi. USA ei löytänyt keskikentällä syöttösuuntia ja laidoilla Ruotsi riisti palloja aktiivisesti.

Turnauksen ehdottomaksi ennakkosuosikiksi povatulle USA:lle avaustappio on ehdottomasti yllätys. Ja erityisesti vielä näin suurinumeroinen tappio. USA oli ottelussa voimaton, eikä onnistunut löytämään keinoja pirteän Ruotsin pysäyttämiseen. USA:lla riittää siis paljon pohdittavaa turnauksen jatkon kannalta. Sen täytyy saada pelinsä jälleen raiteilleen, mikäli se meinaa turnauksessa alkulohkosta jatkoon.

G-lohkon toisessa ottelussa naapurimaat Australia ja Uusi-Seelanti kohtasivat toisensa

Ottelun ennakkosuosikki Australia lunasti odotukset ja voitti ottelun 2-1.

Hyökkäyspäässä vaaralliseksi tiedetty Australia siirtyi ottelun ensimmäisen jakson puolivälissä 1-0 johtoon. Uusi-Seelanti pelasi puolustuspäässään huolimattomasti ja purki pallon suoraan Australialle. Tameka Yallop pääsi tilanteesta viimeistelmään johto-osuman kovalla laukauksella.

Huikeana pääpelaajana tiedetty Samantha Kerr puski noin puolen tunnin kohdalla Australian jo 2-0 johtoon. Kulmapotkusta Kerr pääsi puskemaan pallon yläriman kautta maalin puolelle.

Uusi-Seelanti pelasi toisella jaksolla aktiivisemmin ja prässäsi ahkerasti. Joukkue sai kavennuksen aikaan lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Kavennus tuli kuitenkin liian myöhään, eikä joukkue enää kerennyt kunnon kiriä saamaan aikaan.

Uuden-Seelannin maalipaikat jäivät lopulta ottelussa kovin vähäisiksi. Joukkue pääsi muutaman kerran Australian päätyyn vierailemaan, mutta kunnon maalipaikkoja se ei onnistunut luomaan. Ottelua selvästi hallinneella Australialla sen sijaan olisi mahdollisuuksia maalintekoon ollut useampikin, mutta loppulukemiksi jäivät 2-1.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020