Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Kanadan naisten olympiajoukkueen Quinnistä olympiahistoria ensimmäinen transsukupuolinen mitalisti

Quinn keskikenttäpelaaja Kanada
AOP

Kanadan naisten olympiajoukkueen keskikenttäpelaaja Quinn on olympialaisten jalkapallohistorian ensimmäinen transsukupuolinen pelaaja. Kohta hän on myös ensimmäinen transsukupuolinen mitalisti olympiahistoriassa.

Kanadan keskikenttäpelaaja Quinn on yksi vähintään kolmesta transsukupuolisesta ja/tai ei-binäärisesta urheilijasta, joka kilpailee Tokion kisoissa yhdessä Uuden-Seelannin painonnostajan Laurel Hubbardin ja yhdysvaltalaisen rullalautailijan Alana Smithin kanssa. Quinn on kuitenkin ainoa, joka lähtee kotiin mitalistina.

Mitalin väri riippuu Kanadan finaalista Ruotsia vastaan ​​perjantaina. Perjantain peli on ensimmäinen kerta, kun Kanadan naisten jalkapallomaajoukkue pelaa finaalissa olympialaisissa.

– Olen niin ylpeä joukkueestani. He ovat parhaita ystäviäni. Olen niin iloinen, että saamme takaisin paremman mitalin kuin pronssin, Quinn sanoo. Hän käyttää yhtä nimeä ja käyttää sukupuolineutraaleja pronomineja, kuten sanaa they puhuessaan itsestään.

Torontossa kasvanut Quinn teki olympiadebyyttinsä vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisissa, joissa hän auttoi joukkuetta voittamaan pronssia. Hän pelasi aiemmin Duken yliopistossa, sitten ammatikseen Washington Spiritissä, Paris FC:ssä ja Seattle Reign FC:ssä.

Quinn paljasti olevansa transsukupuolinen ja ei-binäärinen Instagram-postauksessa aiemmin tänä vuonna ja kannusti seuraajiaan olemaan parempia liittolaisia ​​trans-ihmisille laittamalla nimimerkit Instagram-bioonsa, seuraamalla trans-ihmisiä, kuten kirjailija Janet Mockia, ja harjoittelemalla sukupuolineutraaleja pronomineja kavereille tai peiliin.

– Ulostulo on kovaa (ja vähän hevonpaskaa), Quinn kirjoitti syyskuussa.

– Tiedän, että se on jotain, jota teen uudestaan ​​loppuelämäni. Koska olen elänyt avoimesti transsukupuolisena ihmisten kanssa, joita rakastan eniten monta vuotta, ihmettelin aina, milloin tulen julkisuuteen.

Quinnistä tuli ensimmäinen avoimesti trans-urheilija, joka kilpaili olympialaisten 125-vuotisessa historiassa, vaikka olympialaiset alkoivat sallia trans-urheilijoita vuonna 2004. Quinn kirjoitti Instagram-julkaisussa 22. heinäkuuta, että hän “Ei tiennyt, mitä tuntea” historiallisesta saavutuksesta.

– Olen ylpeä nähdessäni Quinnin kokoonpanossa ja akkreditoinnissani, Quinn kirjoitti.

– Olen surullinen tietäessäni, että ennen minua oli olympialaisurheilijoita, jotka eivät kyenneet elämään omaa totuuttaan maailmassa. Olen optimistinen muutoksen suhteen. Muutos lainsäädäntövallassa. Muutokset säännöissä, rakenteissa ja ajattelutavoissa.

Quinn sanoi olevansa enimmäkseen tietoinen todellisuudesta. Hän kirjoittivat esimerkiksi, että trans-tytöt ovat saaneet urheilukieltoja, yhdeksän osavaltiota on antanut lakeja, jotka kieltävät trans-opiskelija-urheilijoita kilpailemasta joukkueissa, jotka vastaavat heidän sukupuoli-identiteettiään.

Kansainvälisen olympiakomitean vuonna 2015 päivittämän nykyisen ohjeistuksen mukaan trans-miehet voivat kilpailla miesluokissa olympialaisissa ilman rajoituksia.

Trans-naisia koskevat säännöt ovat tiukemmat: heidän testosteronipitoisuuksiensa on oltava alle kymmenen nanomoolia yhtä litraa verta kohden vähintään 12 kuukauden ajan ennen ensimmäistä kilpailua, vaikka ei ole selvää tieteellistä näyttöä siitä, että testosteroni lisää huippu-urheilijoiden suorituskykyä.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi heinäkuussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa Hubbardin osallistumisesta puhuessaan, että trans-urheilijoita koskevat säännöt tarkistetaan lähitulevaisuudessa.

– Taistelu ei ole lähellekään loppu, Quinn kirjoitti Instagram-postauksessaan heinäkuussa.

– Minä juhlin, kun olemme kaikki täällä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020