Serie A

36-vuotias suomalaismaalivahti debytoi Serie A:ssa

Niki Mäenpää

Serie A:n avauskierroksella nähtiin sunnuntaina suomalaisittain jännittävä hetki, kun 36-vuotias suomalaisvahti Niki Mäenpää debytoi Italian pääsarjassa Serie A:ssa.

Mäenpään joukkue Venezia hävisi vierasottelun Napolille lukemin 2-0. Entinen Suomen maajoukkuevahti siirtyi Venezian riveihin helmikuussa ja pääsi joukkueen toisessa Serie A -kamppailussa tolppien väliin. Venezia nousi viime kauden päätteeksi sarjaporrasta alempaa Italian pääsarjaan.

Mäenpään debyytti Venezian maalilla alkoi hieman haparoivin ottein. Joukkue onnistui kuitenkin pitämään oman päänsä puhtaana puoliajalle asti. Toisella jaksolla Napolin painostus tuotti kuitenkin tulosta ja onnistui saamaan pallon Mäenpään taakse kahdesti.

Vaikka Venezia pääsi pelaamaan pitkään miesylivoimalla, oli Napolin hyökkäyspää silti liian kova. 62. minuutin kohdalla Lorenzo Insigne laukoi rangaistuspilkulta pallon voimalla maalin keskelle ohi väärin aavistaneen Mäenpään. Elif Elmas sinetöi ottelun lopputuloksen kovalla laukauksella maalin etunurkkaan.

Ottelun puhuttavin hetki nähtiin kuitenkin ottelun ensimmäisellä jaksolla, kun Napolin Victor Osimhen ajettiin suoralla punaisella pukukopin puolelle tämän lyötyä Venzian puolustajaa Daan Heymansia.

Nigerialaispelaaja turhautui kulmapotkutilanteessa ja näytti lyövän Heymansia kurkkuun nyrkillä. Mies on ehdottomasti sivussa Napolin seuraavassa ottelussa ja mahdollisesti myös pidempään.