MM-kisat 2022

Englannilta tyly esitys Irania vastaan: B-lohkon avausottelussa nähtiin murskajaiset

Englanti

Qatarin MM-turnauksen B-lohko pyörähti käyntiin Englannin ja Iranin kohtaamisella. Gareth Southgaten miehistö ei jättänyt vastustajilleen mitään saumaa ja otti vakuuttavan 6-2 voiton.

Englanti kohtasi Iranin maanantain iltapäivän ottelussa. Peli lähti odotetusti liikkeelle valkopaitaisen Englannin hallinnalla Iranin vetäytyessä puolustusasemiin.

Ensimmäisen vartin jälkeen nähtiin ikävä tilanne, kun Iranin maalivahti Alireza Beiranvand törmäsi pahan näköisesti puolustaja Majid Hosseinin kanssa. Beiranvandia hoidettiin pitkään nurmen pinnassa ennen pelin jatkumista. Mies yritti jatkaa peliä, mutta pyysi vaihtoa hetkeä myöhemmin ja Hossein Hosseini tuli hänen tilalleen.

Englanti sai tämän jälkeen pelistä enemmän otetta ja Jude Bellingham puski 35 minuutin jälkeen Luke Shaw’n keskityksen sisään.

Bukayo Saka osui kahdeksan minuuttia myöhemmin ja Raheem Sterling niittasi Englannin kolmen maalin johtoon ennen puoliaikaa.

Sama kaava jatkui toisella nelivitosella. Saka iski pelin toisensa hieman tunnin pelin jälkeen. Mehdi Taremi antoi Iranille hieman lohtua tekemällä komean maalin, jonka Marcus Rashford kuitenkin kuittasi nopeasti.

90 minuutin kohdalla Jack Grealish viimeisteli Kolmen Leijonan kuudennen maalin. Toisella jaksolla Harry Maguiren loukkaantumisen myötä lisäaikaa annettiin 13 minuuttia.

Ottelun viimeisellä peliminuutilla Iranille tuomittiin rangaistuspotku John Stonesin rikkeen jälkeen. Taremi iski pelin viimeisen maalin, joka jäi luonnollisesti Iranille laihaksi lohduksi. Englannille kolme pistettä eheän esityksen jälkeen.