MM-kisat 2022

Argentiinalle jättimäinen pettymys: Saudi-Arabia vastasi MM-kisojen ensimmäisestä jättiyllätyksestä

Lionel Messi

Argentiina ja Saudi-Arabia olivat vastakkain tiistain ensimmäisessä ottelussa. Ottelu päättyi Saudi-Arabiaan juhliin joukkueen ottaessa 2-1 voiton.

C-lohkon ottelu Argentiinan ja Saudi-Arabian starttasi Lionel Scalonin suojattien komennossa. Viimeisiä MM-kisojaan pelaavalle Lionel Messille tarjoutui loistava tilaisuus maalintekoon heti pelin alussa, mutta Saudi-Arabian maalivahti, Mohammed Alowais, veti pidemmän korren.

10 minuutin kohdalla Argentiinalle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Messi toimitti varmasti verkon perukoille. Sama mies oli asialla hetkeä myöhemmin, mutta VAR-puuttui peliin ja maali tuomittiin paitsioksi.

Lautaro Martinez iski pallon reppuun kahdesti ensimmäisellä jaksolla, mutta nämäkin syntyivät paitsioasemasta, joten puoliajalle siirryttiin 1-0 tilanteessa. Saudi-Arabia oli ensimmäisellä jaksolla puolustuskannalla ja kyttäsi vastaiskuja.

Toinen jakso lähti liikkeelle uskomattomalla tavalla. Saleh Alshehri toi Saudi-Arabian tasoihin vain muutaman minuutin pelin jälkeen.

Hetkeä myöhemmin Argentiinan niskaan satoi lisää kylmää vettä, kun Salem Aldawsari vei maansa johtoon upealla laukauksella.

Tämän jälkeen Argentiina aloitti hurjan kirin, mutta hyvistä aihioista huolimatta tasoitus jäi syntymättä. Saudi-Arabialle valtaisat kolme pistettä ja ennakkosuosikki Argentiinan kisat alkoivat massiivisella pettymyksellä.