MM-kisat 2022

USA ja Wales tasapeliin: Gareth Bale osui pilkulta

Gareth Bale

USA ja Wales mittelivät paremmuudestaan B-lohkon maanantai-illan ottelussa. Tasainen mittelö päättyi lopulta varsin oikeutetusti 1-1 loppulukemiin Timothy Weah’n ja Gareth Balen osuttua kertaalleen.

B-lohkon toinen ottelu USA:n ja Walesin välillä tarjosi viihdettä alusta loppuun. Valkopaitainen Yhdysvaltojen joukkue oli pelin alussa selkeästi kuskin paikalla halliten kenttätapahtumia.

Gregg Berhalterin ryhmä sai ennen ensimmäistä otteluaan kannustuspuheen maan presidentiltä Joe Bideniltä, joka näytti tehonneen. Jenkit pelasivat alusta lähtien kovalla intensiteetillä ja pakottivat Walesia vetäytymään puolustuskannalle.

Punapaitainen Wales alkoi pikkuhiljaa saamaan juonesta kiinni parinkymmennen peliminuutin jälkeen, mutta ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin USA.

Christian Pulisicin kaunis syöttö läpäisi Walesin puolustuksen ja kovassa nosteessa olevan Timothy Weah’n terävä viimeistely muutti lukemiksi 1-0.

Molemmilla oli vielä puoliajan loppua kohden omat saumansa, mutta maalit jäivät syntymättä. Toisen jakson edetessä puntit tasoittuivat huomattavasti ja Wales aloitti hurjan takaa-ajon noin tunnin pelin kohdalla.

Aggressiviinen paineistaminen teki USA:n pelaamisesta hankalaa, eikä valkopaidoilla ollut yhtään ylimääräistä aikaa pallon kanssa.

Walesin tasoitus syntyi 82. minuutilla, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku Walker Zimmermanin rikkeen seurauksena. Gareth Bale niittasi pallon reppuun jättäen maalivahti Matt Turnerin voimattomaksi.

Enempää osumia ei nähty, joten molemmille joukkueille avauspiste tasaisen kamppailun jälkeen.