MM-kisat 2022

F-lohkossa melkoista ilotulitusta – Kanadan taistelu ei tuonut palkintoa

Kroatia - Kanada

F-lohkossa nähtiin vauhdikas kamppailu, kun Kroatia ja Kanada iskivät yhteen päivän kolmannessa pelissä. Hallitseva MM-kakkonen näytti tasonsa ja otti lopulta selkeän 4-1 voiton.

Kanada jatkoi ennakkoluulotonta peliään MM-kisojen toisessa ottelussaan Kroatiaa vastaan. Ensimmäisen pelinsä Belgialle hävinneet vaahteranlehtipaidat aloittivat lauantain ottelun pyörremyrskyn lailla.

Paine oli valtava Kroatian päädyssä heti ensi hetkistä lähtien ja Alphonso Davies puski pallon voimalla verkkoon vain kahden peliminuutin jälkeen. Joukkueella oli tämän jälkeen muutama hyvä tilaisuus lisätä johtoaan, ennen kuin Kroatia heräsi.

Andrej Kramaric niittasi tasoituksen Ivan Perisicin syötöstä hieman yli puolen tunnin pelin jälkeen. Marko Livaja vei ruutupaidat johtoon juuri ennen taukovihellystä.

Kanada ei kuitenkaan luovuttanut ja pelasi rohkeasti myös toisella nelivitosella. Viimeinen terävyys maalipaikoissa jäi kuitenkin puuttumaan ja Kroatia iski omista paikoistaan murhaavan tehokkaasti.

Kramaric teki illan toisensa 70. minuutin kohdalla jälleen Perisicin esityöstä. Lovro Majer iski viimeisen naulan Kanadan arkkuun tekemällä 4-1 maalin lisäjan neljännellä minuutilla.

Tasoero joukkueiden välillä kävi tänään selväksi ja Kroatia voitti paremman pelaajamateriaalinsa turvun. Kanada voi silti olla ylpeä urhoollisesta taistelustaan.