MM-kisat 2022

Huono, huonompi, Belgia: Roberto Martinezin ryhmältä täysin hengetön esitys Marokkoa vastaan

Belgia - Marokko

Avausottelussaan Kanadan voittanut Belgia sai tänään kylmää vettä niskaansa, kun piskuinen Marokon joukkue oli vahvempi lukemin 2-0. Aneemisesti esintyneet Roberto Martinezin suojatit jäivät jalkoihin pelin jokaisella osa-alueella.

Päivän toisessa ottelussa nähtiin melkoinen pommi, kun F-lohkon ylivoimainen ennakkosuosikki Belgia kompuroi Marokkoa vastaan ja hävisi 2-0.

Vaikka kyseessä oli suuri yllätys, oli Belgian mahalaskusta jo viitteitä avauskierroksella, kun joukkue jäi täysin Kanadan jalkoihin voitostaan huolimatta.

Eden Hazardin medialle antamat kommentit siitä, että joukkue oli vahvempi neljä vuotta sitten kertovat selkeästi ryhmähengen puuttumisesta.

Roberto Martinezin ryhmä kuitenkin aloitti ottelun Marokkoa vastaan kelvollisesti vieden pallonhallinnan nimiinsä. Joukkue sai rakennettua pari maukasta tonttia, mutta viimeistely tuotti tuskaa.

Avausjaksolla puolustusasemissa ollut Marokko oli selkeästi aktiivisempi toisella puolikkaalla hyökäten ennakkoluulottomasti kohti Belgian päätyä.

Romain Saïss aloitti maalinteon 73. minuutilla ohjaamalla sivuvapaapotkun verkon perukoille. Belgian reaktio takaiskumaaliin oli todella vaisu, eikä joukkue saanut käytännössä minkäänlaista takaa-ajoa aikaiseksi.

Zakaria Aboukhlal niittasi kauniin osuman vielä lisajan toisella minuutilla ja varmisti Marokolle upean voiton.

Belgialla on todellinen peiliin katsomisen paikka ja parannettavaa riittää, mikäli joukkue aikoo ottaa pisteitä lohkovaiheen viimeisestä ottelustaan Kroatiaa vastaan.