MM-kisat 2022

Espanjan puolustaja tyrmää väitteet taktikoinnista: “Olemme pettyneitä tappiosta”

Cesar Azpilicueta

Espanjan puolustaja, Cesar Azpilicueta, torjuu väitteet siitä, että joukkue olisi löysäillyt viimeisessä lohkovaiheen pelissään Japania vastaan, jotta Saksan putoaminen varmistuisi.

Espanja aloitti lohkovaiheen kolmannen ottelunsa Japania vastaan vahvasti. Pallo oli Japanin verkossa jo reilun kymmenen minuutin jälkeen Alvaro Moratan toimesta.

Ottelu kuitenkin kääntyi toisella jaksolla Japanin kahden maalin jälkeen ja tilanne lohkossa muuttui. Japani nousi lohkovoittoon jättäen Espanjan kakkoseksi. Tämä tarkoitti sitä, että Saksa jäi kokonaan jatkopelien ulkopuolelle siitä huolimatta, että Die Mannschaft kaatoi Costa Rican lukemin 4-2.

Mediassa on esitetty väitteitä siitä, että Espanja olisi hävinnyt tarkoituksella sinetöidäkseen Saksan kohtalon. Lohkon kakkostila tarkoittaa myös sitä, että Espanja kohtaa jatkopeleissä Marokon, joka on etukäteen ajateltuna helpompi vastustaja kuin Kroatia, joka on lohkovoittaja Japanin seuraava vastus.

Espanjan puolustaja Cesar Azpilicueta kuitenkin tyrmää väitteet siitä, että joukkue olisi ottanut jalkaa kaasulta lohkovaiheen päätöskierroksella.

– Olin penkillä ja tiesin toisella puoliajalla toisen pelin tilanteesta. Tämä joukkue on kuitenkin aina tehnyt kentällä kaikkensa voiton eteen ja taistellut jokaisesta pallosta. Olemme pettyneitä tappiosta, eikä tälläsissä väitteissä ei ole mitään perää.

Lähde: 90min