Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

MM-kisat 2022

Ranska voittoon Puolasta Kylian Mbappen kahden maalin myötä – Giroud nousi Les Bleusin kaikkien aikojen ykköspyssyksi

Kylian Mbappe
AOP

Hallitseva maailmanmestari Ranska kohtasi Puolan Qatarin MM-kisojen sunnuntain neljännesvälieräottelussa. Les Bleus selviytyi kamppailun voittajaksi, mutta Puolallakin oli ottelussa omat saumansa.

Puola aloitti ottelun Ranskaa vastaan pirteästi ja laittoi Didier Deschampsin suojatit ahtaalle. Oman alkulohkonsa kakkosena jatkoon selvinnyt Puola pystyi antamaan kovaa painetta Ranskan puolustukselle, joka sortui hätäisiin ratkaisuihin pallon kanssa.

Les Bleus heräili kamppailuun mukaan pikkuhiljaa, mutta varsinkin avausjakson loppua kohden Puola pystyi luomaan upeita maalintekopaikkoja. Ranska näytti kuitenkin laatunsa 44. minuutilla, kun Olivier Giroud osui Kylian Mbappen syötöstä. Maalin myötä Giroudista tuli Ranskan historian paras maalintekijä.

Tauolle siirryttiin sinipaitojen 1-0 johtoasemassa.

Ranska hallitsi toisen nelivitosen alkua ja pelin painopiste oli pitkään Puolan päädyssä. Deschampsin ryhmä pyrki itsepintaisesti pelaamaan Mbappen kautta, joka pysyi kuitenkin suhteellisen tarkasti Matty Cashin pihdeissä.

Puola piristyi hitaan alkunsa jälkeen ja pystyi pitkiin pallonhallintajaksoihin Ranskan päädyssä. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt ja väsymys alkoi painaa pohkeissa.

74. minuutilla Mbappe oli unohtunut täysin vapaaksi ja nuorukainen vei Ranskan 2-0 johtoon. PSG:n tähti viimeisteli iltapuhteensa lisäajan ensimmäisellä minuutilla komealla laukauksellaan.

Lisäajalle Puolalle tuomittiin rangaistuspotku Ranskan puolustuksen käsivirheen myötä. Robert Lewandowski pomppi täplällä siihen mallin, että Hugo Lloris lähti liikkeelle liian aikaisin, joten ‘’Lewa’’ sai uuden mahdollisuuden. Tällä kertaa puolalainen onnistui ja sijoitti pallon tolpan juureen. Tämä jäi ottelun viimeiseksi osumaksi, joten Ranska jatkoon selvän 3-1 voiton myötä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta MM-kisat 2022