MM-kisat 2022

Tuttu mies nousi jälleen kerran esiin: Argentiina taisteli pakkovoiton Meksikoa vastaan

Lionel Messi

Argentiina pesi kasvojaan ottamalla vakuuttavan 2-0 voiton Meksikosta. Avausottelussaan kyykännyt Albiceleste ei esittänyt ihmeitä, mutta pelasi viisaasti ja viimeisteli tehokkaasti saamistaan paikoista.

MM-kisansa tappiolla aloittanut Argentiina oli totisen paikan edessä ennen Meksiko-ottelua. Avauskierroksen tappio Saudi-Arabialle tarkoitti sitä, että Lionel Scalonin miehistön oli pakko avata pistetilinsä pitääkseen jatkohaaveensa elossa.

Myöskään Meksikon tilanne ei ollut ennen illan peliä hääppöinen joukkueen jäätyä ensimmäisessä matsissaan tasapeliin Puolaa vastaan.

Ottelun panos näkyi selkeästi joukkueiden otteissa avausjaksolla. Molemmat pyrkivät välttämään turhia riskejä, eikä pallollinen pelaaminen noussut päätähuimaavalle tasolle. Kamppailupelaaminen oli pääosassa ja rikkeitä nähtiin valtava määrä.

Argentiina hallitsi pelitapahtumia hienokseltaan, muttei pystynyt murtamaan Meksikon muotoa ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella nelivitosella peli alkoi hieman aueta ja Scalonin ryhmä pystyi viemään peliä yhä lähemmä Meksikon maalia.

Lionel Messi astui jälleen kerran esiin, kun häntä eniten tarvittiin. Nopea haltuunotto rangaistusalueen tuntumassa ja terävä laukaus oikeaan alanurkkaan muuttivat tilanteeksi 1-0.

Meksikon takaa-ajo jäi puolittaiseksi muutamaa hyvää aihiota lukuunottamatta. Vaihdosta kentälle tullut Enzo Fernandez naulasi ottelun loppulukemat upealla laukauksella 87. minuutin kohdalla.

Argentiina nousi kolmeen pisteen myötä lohkon jaetulle toiselle sijalle. Meksiko pitää perää yhdellä pisteellä ennen viimeistä kierrosta.