Suomalaiset ulkomailla

Lisää suomalaisia Valioliigaan ensi kaudelle! – Ja iso rypäs tanskalaisia

Marcus Forssin Brentford Valioliigaan

Englannin Englannin mestaruussarjan nousukarsinnat on saatu pelattua loppuun ja kolmas nousija on Brentford.

Brentford haki karsinta turnauksen finaalivoiton walesilaisesta Swanseasta lukemin 2-0. Tämä tarkoitti, että joukkue nousee Englannin korkeimmalle sarjatasolle, ensimmäistä kertaa sitten 1946-1947 kauden.

Joukkueen mukana Valioliigaan matkustaa myös hyökkääjä Marcus Forss, joka on tehnyt 8 maalia tällä kaudella. Turkulainen on aloittanut kaudella kymmenen peliä, mutta hyökkääjää on käytetty tällä kaudella säännöllisemmin vaihtopelaajana viimeiselle 20-30 minuutille.

Marcus Forssin kanssa Valioliigaan matkustaa myös muita pohjoismaalaisia, sillä Brentfordin kirjoilla on perätä 8 tanskalaista.

Brentford oli myös viime vuoden finaalissa, mutta silloin hävisi jatkoajalla Fulhamille, joka palaa Englannin mestaruusarjaan ensi kaudeksi.

Tämän lisäksi Valioliigassa tullaan näkemään erinomaisen kauden pelannut ja 26. maalia tehnyt Teemu Pukki. Pukin Norwich vietti englannin toisella sarjatasolla vain yhden kauden, ja voitti liigan.

Mediassa on myös huhuttu, että suomen maajoukkuepelaaja Glen Kamara saattaisi siirtyä Arsenaliin Skotlannin-liigan Rangersista.

Brentford oli oppinut viime kauden virheistään

Viime kaudella Brentfordin kausi päättyi pettymykseen, mutta tällä kertaa arvostettu tanskalainen valmentaja Thomas Frank vei joukkueensa voittoon Wembleyllä.

Peli alkoi lupaavasti, kun joukkueen talismaani ja liigan paras maalintekijä Ivan Toney laittoi pallon varmasti verkkoon pilkulta, kun peliä oli pelattu vain 10. minuuttia.

Maali laittoi lisää vauhtia Brentfordin peliin ja 20. minuutilla peli oli jo 2-0.

Hyökkäys alkoi Brentfordin purkaessa hyökkäystä omasta päästään. Ensin Bryan Mbeumo juoksi pallon omalta boksilta syvälle Swansean alueelle, ja syötti Mads Roersleville.

Roerslev, yksi Brentfordin useista tanskalaispelaajista, taas nosti pallon maalin poikki niin ikään tanskalaiselle Emiliano Marcondesille.

Marcondesin hyvä, voimakas ja matala veto löysi tiensä maaliin aivan tolpan juurelta.

Kummallakin joukkueella oli myöhemmin hyviä maalitilanteita, mutta peli tuntui olevan viimeistään ohi, kun Swansea hankki itselleen punaisen kortin toisella puoliajalla.

Peli päättyikin lukemiin 2-0. Ja Swansean pitää lähteä etsimään uutta reseptiä ensi kauden mestaruuskamppailuun samalla kun Brentford pääsee juhlimaan paluuta Valioliigaan.