Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Tällainen on Ukrainan kohun aiheuttanut EM-peliasu – Venjältä tiukka vaatimus UEFA:lle

Ukrainan EM peliasu
AOP

Ukrainan jalkapalloliitto julkaisi sunnuntaina joukkueen peli-asun pian alkaviin EM-kisoihin. Ensikatsomalta peliasu ei näytä kovinkaan erikoiselle, mutta tarkemman tarkastelun jälkeen selviää syy Venäjän suuttumukselle.

Peliasun eteen on kirjailtu Ukrainen maan rajat niin, että kiistelty Krimi niemimaa on merkitty osaksi Ukrainaa. Venäjä pyrki kiistanalaisesti liittämään Krimin niemimaan pysyväksi osaksi Venäjän valtion rajoja, mutta alue on edelleen kansainvälisesti tunnistettu osaksi Ukrainaa.

Ukrainan jalkapalloliiton presidentti Andriy Pavelko julkaisi peliasun Facebookissa sunnuntaina. Julkaisussaan Pavelko kertoo, että ”Ukrainan siluetti tuo lisää voimaa pelaajille, sillä he taistelevat kisoissa koko Ukrainan puolesta”. USA:n Kiovan lähetystö twiittasi vastauksen Pavelkon Facebook postaukseen ja osoitti tukensa peliasulle. Twiitissä lähetystö kertoo ”rakastavansa uutta lookkia!” sekä käyttää hastagia #CrimeaisUkraine eli ”Krimi kuuluu Ukrainalle”.

Paidassa näkyvät myös lausahdukset ”kunnia Ukrainalle” sekä ”kunnia sankareille”. Molempia iskulauseita käytettiin laajalti vuonna 2014, kun Ukrainan entinen presidentti Viktor Yanukovych syrjäytettiin vallasta.

Venäjän jalkapalloliitto ärähti kuitenkin rajusti, nähdessään Ukrainan peliasun. Venäläinen parlamentaarikko Dmitry Svishchev kuvaili tapausta ”poliittiseksi provosoinniksi” ja sanoi peliasun olevan laiton, sillä ”siinä näkyy osa Venäjää Ukrainan rajojen sisällä”.

Svishcev vaati UEFA:a kieltämään Ukrainan pelipaitojen käytön. UEFA kommentoi asiaa kuitenkin lehdistötilaisuudessa ja sanoi UEFA:n ”hyväksyneen niin Ukrainan kuin muidenkin maajoukkueiden peliasut Euro 2020 turnaukseen UEFA:n sääntöjen ja rajoitusten mukaisesti”.

Tulevissa EM-kisoissa pelataan myös Venäjän Pietarissa. Ukraina ei toistaiseksi ole kuitenkaan pelaamassa Pietarin Krestovsky Stadiumilla tai Venäjää vastaan. Pietarissa pelataan kuitenkin kisojen puolivälierä ottelu.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021