Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Suomi otti huikean dramaattisen avausvoiton, Wales ja Sveitsi tasapeliin, Belgia möyhensi Venäjän

Huuhkajien riemulla ei ollut rajaa vakavista taustatapahtumista huolimatta

Wales-Sveitsi 1-1

Lauantain avausottelu lähti liikkeelle tunnustelevissa ja hieman hermostuneissa merkeissä. Kumpikin joukkue toteutti itselleen tuttua taktiikkaa: Sveitsi piti pallonhallinnan pääosin itsellään ja Wales iski vahvasti vastaan.

Wales loi selvästi enemmän ja laadukkaampia maalipaikkoja avauspuoliajan alkupuolella, eikä Sveitsi meinannut saada peliä vaarallisimmalle hyökkäysalueelle hallitusti. Puoliajan edetessä Sveitsi kuitenkin paransi pelinrakenteluaan ja sai myös maalipaikkoja aikaan. Sveitsi sai muun muassa useita kulmapotkuja, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Kun Waleskään ei parempaan pystynyt, puoliajalle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi sähäkästi, kun Breel Embolo iski kauniin puskumaalin 49. peliminuutilla Xherdan Shaqirin antamasta kulmapotkusta. Wales puolestaan lamaantui johtomaalista jonkin verran, eikä sen kiri ottanut alkaakseen. Peli jatkui Sveitsin hallinnalla, kunnes Wales teki tasoituksen kuin salama kirkkaalta taivaalta 74. minuutilla.

Tasoitusmaalissa Joe Morell oli puolestaan kulmapotkun antovuorossa ja Walesin nuori hyökkääjä Kieffer Moore pääsi puskemaan upean osuman. Maalista Wales sai lisävoimaa, mutta 85. minuutilla joukkueelle oli käydä kalpaten, kun juuri kentälle vaihdettu Sveitsin Mario Gavranovic tälläsi pallon komeasti verkkoon. Maali hylättiin VAR-tarkistuksessa kuitenkin paitsiona.

Puoliajan loppuminuutit mentiin Sveitsin hallinnassa ja Wales joutui pahasti puolustuskannalle. Walesin puolustusmuuri kuitenkin kesti ja pisteet jaettiin. Pelin tuloksella Sveitsi asettui lohkon toiseksi ja Wales kolmanneksi. Sveitsi pelaa seuraavaksi Italiaa ja Wales Turkkia vastaan.

Tanska-Suomi 0-1

Tanskan ja Suomen kohtaamisesta odotettiin ennalta useiden tahojen mukaan tiukkaa, muun muassa Huuhkajat ilmoitti monessa lähteessä olevansa täysin valmis Tanskan kaatoon. Alkutaival ei kuitenkaan luvannut liikoja, sillä heti pelin alkuminuuteista alkaen Suomi joutui jatkuvalle puolustuskannalle Tanskan vyöryttäessä hyökkäyksiään. Suomen oma hyökkäyspelaaminen loisti poissaolollaan.

Suomen puolustuspeli oli sen sijaan silkkaa betonia. Tahtipuikkoa heiluttivat puolustuksen kokeneet johtajat Lukas Hradecký ja Paulus Arajuuri, eivätkä tanskalaiset päässeet kukkoilemaan liikaa.

Ensimmäisen puoliajan 43. minuutilla nähtiin kuitenkin järkyttäviä hetkiä, kun Tanskan tähtihyökkääjä Christian Eriksen lyyhistyi kesken pelitilanteen kentän pintaan ja hänen sydämensä pysähtyi. Eriksen saatiin elvytettyä kentällä ja pelin aikana tulikin jo lisätietoa sairaalasta, että mies on hengissä ja hereillä.

Peliä jatkettiin lopulta pitkän neuvottelemisen jälkeen siten, että peliaika jatkui Eriksenin loukkaantumishetkestä ja pallo sijoitettiin samaan kohtaan, missä se oli silloin ollut. Ensin pelattiin avauspuolikkaan viimeiset minuutit pois ja sen jälkeen toinen puoliaika alkoi viiden minuutin puoliajan jälkeen.

Pelin kuva oli toisellakin puoliajalla pitkään samanlainen kuin ensimmäiselläkin. Tanska hallitsi mielin määrin ja Suomi taisteli kuin leijona. 60. minuutilla Suomi sai harvinaisen hyökkäyksen, jossa pallo kiersi kauniisti kentän läpi ja Jere Uronen keskitti rangaistusalueelle Joel Pohjanpalolle, joka puski pallon sisään Kasper Schmeichelin käsien kautta.

Tanska ei tästä lannistunut, vaan jatkoi painostustaan. Suomen kauhu oli pahimmillaan, kun Arajuuri kaatoi epäonnisesti tanskalaisen rangaistusalueella ja Pierre-Emile Højbjerg asettui ampumaan rangaistuslaukausta. Højbjergin sijoitus oli kuitenkin veltto ja Hradecký poimi laukauksen pomminvarmasti syliinsä.

Puoliajan loppu oli Huuhkajilta hurjaa puolustustaistelua ja lopulta se toi historiallisen EM-kisavoiton heti ensimmäisessä ottelussa. Voitollaan Suomi nappasi lohkon kakkospaikan Tanskan asettuessa kolmanneksi. Tanska kohtaa seuraavaksi Belgian ja Suomi Venäjän.

Belgia-Venäjä 3-0

Yksi kisojen isäntämaista, Venäjä, lähti kotistadionillaan Belgiaa vastaan kovin odotuksin. Belgia oli toki maailmanrankingissa ykkösenä, mutta Venäjällä oli tukenaan fanaattinen kotiyleisö ja toki myös venäläisiltä laatua löytyy.

Belgia aloitti vahvasti, kun Romelu Lukaku osui jo kymmenennellä peliminuutilla Dries Mertensin syötöstä. Belgia hallitsi myös palloa suurissa määrin ja Venäjällä oli tiukkaa oman pelinsä kanssa. Belgit osuivat toistamiseen 34. minuutilla, kun Thomas Meunier iski irtopallon sisään venäläispuolustuksen haahuillessa.

Venäjä sai pelistä paremmin kiinni toisen puoliajan alussa ja loi itselleen mahdollisuuksia. Belgia keskittyi pallonhallintahetkinään hidastamaan peliä ja kierrättämään palloa laajalti. Molemmat tekivät useita vaihtoja, mutta ne eivät pelinkuvaa heilauttaneet ja lopulta Lukaku viimeisteli loppulukemat Meunierin syötöstä puolittaisesta läpiajosta.

Voitollaan Belgia nousi lohkokärkeen ja Venäjä jäi hännille. Belgia saa vastaansa seuraavaksi Tanskan ja Venäjä Suomen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021