Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Tšekki aloitti EM-kisansa taisteluvoitolla Skotlannista, Slovakia yllätti Puolan, Espanja kompuroi Ruotsin kanssa

Tšekki aloitti EM-kisansa taisteluvoitolla Skotlannista
AOP

Skotlanti-Tšekki 0-2

Ottelun avauspuoliaika alkoi tunnustelevissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut suurempia urotekoja aikaan. Laukauksiakaan ei liikoja nähty. Vasta puoliajan lopulla alkoi tapahtua kunnolla, kun Patrik Schick pääsi puskemaan Tšekille avausmaalin Vladimir Coufalin antamasta kulmapotkusta.

Toinen puoliaika alkoi sen sijaan vauhdilla ja varsinkin Skotlanti vyörytti hyökkäyksiä ja vaarallisia maalipaikkoja useita. Skotit saivat kuitenkin aimo annoksen kylmää vettä niskaansa, kun Schick huomasi 52 minuutilla saadessaan pallon puolessa kentässä, että Skotlannin maalivahti David Marshall hortoili kaukana maaliltaan.

Tšekki käytti tilanteen välittömästi hyödykseen ja tempaisi pallon vastustamattomasti maaliin vähän puoliviivan alapuolelta. Marshall ryntäsi vielä vedon perään, mutta sai aikaan ainoastaan komean ilmalennon niskoilleen maaliverkkoon. Skotlanti ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi hyökkäämistään ja painosti. Tšekki haki lisää tuoretta puolustusvoimaa viidellä vaihdolla ja piti johdostaan kiinni.

Skotlanti ei lopulta saanut tasoitusta aikaiseksi hyvistä yrityksistä huolimatta. Yhtenä suurimpana kantona kaskessa hääri Tšekin maalivahti Tomáš Vaclík, jota joukkue saa kiittää kyllä osaltaan pisteistä. Voitolla Tšekki nousi lohkokärkeen, kun taas Skotlanti on hännillä. Skotlanti kohtaa seuraavaksi rakkaan vihollisensa Englannin ja Tšekki puolestaan Kroatian.

Puola-Slovakia 1-2

Puola lähti selvänä ennakkosuosikkina otteluun Slovakiaa vastaan ja moni odotti myös mielenkiinnolla kisojen yhden kovimmista maalitykeistä, Robert Lewandowskin, edesottamuksia. Peli alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Slovakia järkytti puolalaisia 18. minuutilla, kun Robert Mak pujotteli Puolan puolustuksen läpi ja laukoi pallon maalivahti Wojciech Szczęsnyn kautta sisään.

Vaikka avausmaali merkittiinkin Szczęsnyn omaksi maaliksi, Slovakian laukauksissa oli laatua ja joukkue sai otetta. Puolakin löi omaa lusikkaansa soppaan, mutta sen pelinrakentelu oli nihkeää, eikä se täysin kyennyt vastaamaan Slovakian otteeseen.

Ääni muuttui kellossa heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla, kun Karol Linetty päätti Puolan upean syöttöketjun maaliin. Puola sai osumasta rutkasti piristystä ja piti peliä hallussaan pitkiä aikoja. 62. minuutilla Puolalle kävi kuitenkin köpelösti, kun Grzegorz Krychowiak hölmöili itselleen toisen keltaisen kortin ja sitä kautta punaisen kortin ja ulosajon.

Slovakia otti tilanteen heti haltuunsa ja hallitsi miesylivoiman turvin. 69. minuutilla se teki voittomaaliksi jääneen toisen osumansa, kun Milan Škriniar sai pallon itselleen kulmapotkusta ja tälläsi sen sisään. Slovakia jatkoi pallonhallintaansa tämän jälkeenkin, mutta Puola ei luovuttanut. Se rakenteli peliään parhaansa mukaan ja loi useita maalipaikkoja alivoimaisenakin.

Puolan kiri ei kuitenkaan lopulta riittänyt, vaan Slovakia vei pisteet ja nousi niillä lohkokärkeen Puolan jäädessä jumboksi. Puola kohtaa seuraavaksi Espanjan ja Slovakia Ruotsin.

Espanja-Ruotsi 0-0

Illan viimeiseen otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Espanjan maalinteon tehokkuus on puhututtanut turnauksen alla ja Ruotsi joutui turnaukseen puolestaan ilman suurinta tähteään Zlatan Ibrahimovićia. Espanja myös lukeutuu turnauksen suuriin voittajasuosikkeihin, joten tunnelma oli odottava.

Avauspuoliaika toi elävästi mieleen Tanskan ja Suomen välisen kohtaamisen aiemmin turnauksessa. Espanja hallitsi pelivälinettä mielin määrin ja Ruotsi taisteli villisti pitääkseen maalinsa puhtaana. Espanja laukoi puoliajan aikana yhteensä yhdeksän kertaa Ruotsin kolmea laukausta vastaan, mutta laadukkaita paikkoja ei joukossa juuri ollut. Varsinkin parjattu hyökkääjä Alvaro Morata tuhlaili mahdollisuuksiaan.

Ruotsi sai vähän pelin juonesta kiinni avauspuoliajan lopussa ja toisen puoliajan alusta lähtien. Nuori kärki Alexander Isak hätyytteli espanjalaispuolustusta muutamaan kertaan, mutta tehokkuus pilkistyi milloin tolppiin ja milloin espanjalaisvahti Unai Simóniin. Ruotsin päässä myös maalivahti Robin Olsen oli vireessä.

Pelin kuva muodostui melkoiseksi nyhjäämiseksi sitä pahemmin, mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni. Kumpikaan joukkue ei saanut jatkuvaa hyökkäysuhkaa aikaan ja siten maaliton tasapeli ei yllättänyt ketään. Saamillaan pisteillä Espanja ja Ruotsi sijoittuvat lohkossa sijoille kolme ja kaksi. Espanja kohtaa seuraavaksi Puolan ja Ruotsi Slovakian.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021