Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

Lääkäri: Christian Eriksen toipuu, mutta jalkapalloura todennäköisesti ohi – päinvastaisiakin esimerkkejä löytyy

Daley Blindin Ajax-ura päätökseen.
AOP

Tanska-Suomi ottelussa nähtiin järkyttäviä hetkiä, kun tanskalaistähti Christian Eriksenin sydän pysähtyi kesken peliä.

Dramaattinen ottelu päätyi Huuhkajien voittoon lukemin 0-1. Kuitenkin välikohtaus järkytti kaikkia osallisia, mutta sen johdosta nähtiin myös erittäin mallikasta käytöstä kentällä ja sen ulkopuolella. Muun muassa suomalaispelaajien ja fanien kunnioittava käytös keräsi maailmalla kiitosta.

Jälkipuinneissa Tottenhamissa aikaisemmin Christian Eriksenin kanssa työskennellyt urheilukardiologi Sanjay Sharma, jakoi myös näkemyksiään tilanteesta.

Lääkäri kertoi järkyttyneensä ja yllättyneensä tapauksesta, sillä hän oli tarkistanut vuosittain Eriksenin kunnon ammattijalkapalloilijoiden pakollisissa terveystarkastuksissa. Eikä hän ollut ikinä havainnut mitään poikkeuksellista tai huolestuttavaa urheilijan sydämen kunnossa.

Sharma kommentoi, että koska mies saatiin elvytettyä nopeasti ja on nyt stabiilissa tilassa, ei miehellä ole enää hengenvaaraa. Kuitenkin lääkäri uskoo, että ammattilaiskentille ei tanskalainen voi palata. Näin ainakin olisi Englannissa.

Hän ei kuitenkaan osannut kommentoida Italian sääntöjä. Eriksenillä on sopimus Inter Milanissa, jossa mies voitti viime kaudella Serie A:n mestaruuden.

Joukkuetoveri on onnistunut jatkamaan uraansa sydänongelmista huolimatta

Hieman yllättäen Eriksen ei kuitenkaan ole tanskan maajoukkueen ainut pelaaja, jolla on sydänongelmia.

Eriksenin vanha Ajax joukkuetoveri ja hyvä ystävä, Daley Blind nimittäin pelaa jalkapalloa huipputasolla rytmihäiriötahdistimen kanssa. Miehellä todettiin sydänlihaksen tulehdus vuonna 2019, hänen voituaan huonosti pelissä Valenciaa vastaan ja tahdistin asennettiin suojaamaan sydäntä.

Tahdistin reagoi sydänkohtauksen sattuessa ja välittömästi jatkaa sydämen toimintoja, näin estäen itse kohtauksen ja hengenvaarallisen tilanteen.

Kahdeksan kuukautta myöhemmin Blind lyyhistyi harjoituspelissä, ja joutui vaihtoon, mutta selvisi ilman suurempaa vahinkoa tahdistimen ansiosta.

Daley Blind pelaa yhä säännöllisesti puolustajan paikalla Ajaxissa, eikä sydänvaivat ole estäneet pelaamista huipputasolla. Kuitenkin mies oli erityisen järkyttynyt Eriksenin tapauksesta, tietäen itse hyvin sydänvaivojen tuoman pelon tunteen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021